Rauhan Side

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rauhan Side
Lehtityyppi aikakauslehti
Julkaisija Esikoislestadiolaiset ry
ISSN ISSN 0357-2447
Levikki 3300
Perustettu 1978
Päätoimittaja Teemu Tast
Sitoutuneisuus Esikoislestadiolaisuus
Kotikunta Lahti
Kotimaa Suomi
Sivukoko A4
Ilmestymistiheys 4 kertaa vuodessa
Rauhan Siteen 2/2019 kansilehti

Rauhan Side on esikoislestadiolaisten julkaisema lehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehti sisältää hartauskirjoituksia, saarnoja (Luther, Laestadius, esikoislestadiolaisten saarnaajat), lähetyskirjeitä, kertomuksia kristittyjen kokemuksista, kirkkohistoriallisia kirjoituksia, kannanottoja, uutisia, lasten palstan ja tietoja seuroista ja rukoushuoneista. Lehti leviää noin kymmeneen maahan, mutta levikistä yli 90 prosenttia suuntautuu Suomeen. Tärkeimmistä artikkeleista on ruotsin- ja englanninkieliset tiivistelmät.

Lehti ilmestyy paperilehden lisäksi myös ääniversiona. Lehden nettisivuilla on vain yhteystiedot ja tietoa esikoislestadiolaisten seuroista.

Rauhan Side alkoi ilmestyä vuonna 1979. Lehden ulkoasu ei ole juurikaan muuttunut 40 vuodessa. Kansilehti on vihreä ja ilman kuvaa. Kuvia on muutenkin niukasti. Kannessa on viittaus Raamatun paikkaan, josta lehden nimi on johdettu: "Ahkeroikaa myös pitämään hengen yhteyttä rauhan siteen kautta." (Ef. 4:3)

Rauhan Siteen päätoimittajana on vuodesta 2016 toiminut Teemu Tast. Aikaisempia päätoimittajia ovat olleet Veikko Viljanen (1979-93), Pekka Liuksiala (1994-98) ja Raimo Airamo (1999-2015).

Tämä lehtiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]