Rantaraitti (Espoo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee Suomenlahden rantaa myötäilevää kevyen liikenteen väylää. Muut merkitykset, katso Rantaraitti (täsmennyssivu).
Rantaraitin muistolaatta Matinkylässä.

Rantaraitti (ruots. Strandpromenaden) on jalankulku- ja pyöräilyreitti, joka kulkee Espoossa pitkin Suomenlahden rantaa. Rantaraittia on valmiina noin 40 kilometriä.

Suurin osa Rantaraitista on hyvin lähellä merenrantaa. Joissain paikoissa reitti loittoaa rannasta vähäliikenteisille kaduille, koska sillä kohtaa rannassa on yksityisiä maita. Rantaraitin alkupää on lähellä Helsingin rajaa Laajalahdessa, josta se jatkuu Otaniemen, Tapiolan, Westendin, Haukilahden, Matinkylän, Nuottaniemen, Kaitaan, Soukan ja Espoonlahden kautta Saunalahteen, lähelle Kirkkonummen rajaa.

Espoon kaupunki järjesti vuonna 2008 toukokuun alun ja syyskuun lopun välillä rantaraitinpatikoinnin, joka julisti kaupungin 550-vuotisjuhlaa. Rantaraitinpatikoijien oli määrä kulkeä läpi koko reitti. Reitin varrella oli kaksitoista rantakahvilaa välipisteinä, joissa osallistujat saattoivat leimata Rantaraitti-passinsa ja saada palkinnon suorituksestaan täyttynyttä passia vastaan.

Rantaraittia on tarkoitus jatkaa vielä noin kymmenen kilometriä, kunhan alueen kaavoitus valmistuu. Reitin varrella on noin sata luonto-, kulttuurihistoria-, rakennus- ja entisajan rannikkoelämästä kertovaa kohdetta.[1]

Rantaraitti sai vuonna 2003 kunniamaininnan Suomen kuntatekniikan yhdistys SKTY ry:n vuosittain myöntämän Kuntatekniikan saavutus -tunnustuksen myöntämisen yhteydessä.[2]

Rantaraitti lännestä itään

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Rantaraitti Espoon kaupunki. Arkistoitu 22.8.2017. Viitattu 21.8.2017.
  2. Kuntatekniikan saavutus Kuntatekniikka. Viitattu 21.8.2017.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Rantaraitti