Ranneliike.net

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ranneliike.net nimilogo

Ranneliike.net on suomalainen LGBTQ+ ihmisille suunnattu ja tarkoitettu verkkopalvelu, joka on perustettu syksyllä 2001. Sivusto on tehty täysin vapaaehtoisvoimin ja sitä ylläpitää Sateenkaariyhteisöt ry.

Ranneliike.net kertoo sivuillaan haluavansa olla ”homokansan yhdistävä tekijä” – kaikkien homojen kohtauspaikka, tietolähde ja keskustelufoorumi.[1] Sivustolla on paljon lifestyle-artikkeleita muun muassa elokuvista, kauneudenhoidosta ja matkailusta. Pääpaino on viihteellä, mutta yhteiskunnallistakin sisältöä on: uutisia Suomesta ja muualta maailmasta sekä tietoa kansanedustajien mielipiteistä. Sivuilla on myös ”sateenkaariystävällisten palvelujen opas”. Yhteisöllisyyttä tuovat muun muassa keskustelufoorumit ja blogipalvelu.

Sateenkaariyhteisöt ry[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satenkaariyhteisöt ry (kesäkuuhun 2009 asti Ranneliike ry) on vuonna 2003 perustettu yhdistys. Sen tarkoituksena on ”edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten keskinäistä yhteydenpitoa ja avointa keskustelua, lujittaa edellä mainittuihin vähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhteenkuuluvuudentunnetta, tarjota informaatiota heitä koskevista ja kiinnostavista asioista sekä lisätä suvaitsevaisuutta”.[2]

Yhdistyksen muita verkkopalveluita ovat radio-ohjelma Kimmoliisan ja homofobian vastaisen päivän verkkosivut. Sateenkaariyhteisöt ry on ollut myös useina vuosina kansainvälisen homofobian vastaisen päivän Suomen tapahtumien pääjärjestäjä. Vuonna 2007 yhdistys aloitti homofobian vastaisen Onko sulla oikeus...? -kampanjan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sateenkaariyhteisöt ry: Tietoa meistä ranneliike.net. Viitattu 25.7.2021.
  2. Yhdistys: Sateenkaariyhteisöt ry - Sateenkaariyhteisöt ry www.sateenkaariyhteisot.fi. Viitattu 25.7.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]