Rampe ja Naukkis

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rampe ja Naukkis
Rampe ja Naukkis.
Rampe ja Naukkis.
Luoja(t) Pirkka-Pekka Petelius ja Aake Kalliala
Näyttelijä(t) Pirkka-Pekka Petelius ja Aake Kalliala
Ensi-
esiintyminen
Pulttibois (1990)
Henkilötiedot
Koko nimi Raimo Bilardo Wathén ja Sakari Naukkarinen
Ammatti muusikko
Sukupuoli mies
Suhteet

Rampe ja Naukkis on Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Aake Kallialan luoma ja esittämä lauluduo, joka esiintyi viihdesarjassa Pulttibois.[1]

Yleistä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rampe ja Naukkis ovat kymenlaaksolaisia laulajia, joilla on oma yhtye Trio Erektus. He soittavat pääasiassa huoltoasemilla, eivätkä ole kovin suosittuja. Taukojen aikana he kertovat toisilleen vitsejä takahuoneessa, samalla tupakoiden ja virvokkeita juoden.[1] Peteliuksen esittämällä Rampella on kyttyräselkä, kölirinta ja puhevika.

Rampen ja Naukkiksen oikeat nimet ovat Raimo Bilardo Wathén ja Sakari Naukkarinen. Rampe ja Naukkis viljelevät puheissaan runsaasti muusikoiden nimiä ja puhuvat usein muusikoista, joita he ovat tavanneet tai joiden kanssa he ovat soittaneet. He toteavat usein puujalkavitsiensä lomassa, että "Reiskahan elää viel", minkä on katsottu viittaavan jazzrumpali Reino Laineeseen[1].

Hahmoista tehtiin myös oma elokuva Rampe & Naukkis – kaikkien aikojen superpari vuonna 1990. Samoihin aikoihin julkaistiin myös "Trio Erektus" huumorimusiikkilevy Kultalevy 1.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Heikkinen, Susan: Sketsofrenia – Sata suomalaista sketsihahmoa, s. 182–183. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2016. ISBN 978-952-222-610-5.