Rami Kuusinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Rami Kuusinen (1963 Luhanka29. marraskuuta 1996 Lahti)[1] oli suomalainen musiikkitoimittaja ja -kustantaja, joka oli yksi musiikkilehti Rumban perustajista.

Luhangassa syntynyt ja nuoruutensa Lahdessa asunut Kuusinen julkaisi 1970- ja 1980-lukujen taitteessa omakustannelehti Aivopesua. Kuusinen teki Aivopesuun haastattelun Hilse-lehden Kimmo Miettisestä, joka vastavuoroisesti otti Kuusisen oman lehtensä avustajaksi.

Hilseen jälkeen Kuusinen ja Miettinen tekivät ja julkaisivat muutaman numeron Ohari-nimistä huumorilehteä, jossa oli muun muassa Kuusisen piirroksia. Heillä oli myös kaksi C-kasettia julkaissut huumoriprojekti nimeltä Erkki & Aulis. Poko Rekords julkaisi äänitteet Synti ja syöpä (1982) ja Synti ja syöpän pojan koston paluu (1984) yhteisjulkaisu-CD:nä vuonna 2006.

Kuusisen ja Miettisen seuraava yhteinen lehti oli Miettisen kehittelemä Bambi, jota vuonna 1982 alkoi kustantaa Soundi-lehteäkin kustantanut Fanzine. Lehden kaksi ensimmäistä numeroa menivät kuitenkin niin huonosti kaupaksi, että Fanzine luopui sen kustantamisesta. Lehtensä seuraavien numeroiden julkaisua varten Kuusinen ja Miettinen perustivat kommandiittiyhtiön nimeltä Kumi-Kustannus. Bambin julkaiseminen lopetettiin viidennen numeron jälkeen vuonna 1983. Kumi-Kustannuksella oli myös levymerkki Kumibeat, joka julkaisi 1980-luvulla musiikkia muun muassa Juliet Jonesin Sydämeltä ja The Dogs D'Amourilta.

Rumban ensimmäinen numero ilmestyi marraskuussa 1983 ja sitä olivat Kuusisen ja Miettisen ohella päätoimittamassa Hilseen entinen avustaja Leena Lehtinen ja lahtelaisen Vau!!-yhtyeen laulajana levyttänyt Kari Kivelä, joka oli aiemmin avustanut Kuusisen Aivopesua. Aluksi lehdellä oli siis neljä päätoimittajaa, kunnes Kuusinen vakiintui lehden ainoaksi päätoimittajaksi. Kuusisen päätoimittajakaudella ilmestyi kolmisensataa Rumbaa. Kuusinen kuoli marraskuussa 1996. Hän oli ensimmäisen kerran sairastunut vakavasti vuonna 1987, jolloin hänellä todettiin aivokasvain.[2]

Kuusisen yhtenä suurena intohimona oli myös rakkaus urheilua, etenkin jääkiekkoa ja jalkapalloa kohtaan. Jalkapalloa Kuusinen pelasi, yhtenä perustajajäsenistä Rumba Ragulins joukkueessa.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Päätoimittaja Rami Kuusinen. Helsingin Sanomat, 2.12.1996. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 13.8.2010.
  2. a b Halme, Markku: Rumba. 20 vuotta rockin takahuoneessa. Johnny Kniga, 2003. ISBN 951-0-28708-3.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.