Ram Vaswani

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ram Vaswani
Kansalaisuus Englannin lippu Englanti
Lempinimet Crazy Horse
WSOP-voitot 1
WSOP-rahasijat 14[1]
WPT-voitot 0
EPT-voitot 1
Turnausansiot (USD) 3 207 850
Päivitetty 28. tammikuuta 2009

Ram Vaswani on englantilainen pokeriammattilainen. Uransa Vaswani aloitti snookerinpelaajana ennen siirtymistään pokeriin. Hän kuuluu The Hendon Mob -nimellä tunnettuun neljän pokeriammattilaisen ryhmään.

Lyhyehkön snooker-uransa jälkeen Vaswani alkoi pelata pokeria ja hänestä tuli kotimaansa ensimmäisiä pokerijulkkiksia television Late Night Poker -pokeriohjelman myötä. Myöhemmin hänestä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on selvinnyt European Poker Tourilla (EPT) finaalipöytään kolmasti. Vaswani on urallaan voittanut useita turnauksia, muun muassa yhden EPT-turnauksen ja yhden World Series of Poker -rannekkeen.

Snooker-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaswani kasvoi Finchleyssa, Lontoossa, jossa alkoi pelata snookeria jo kouluikäisenä. 18-vuotiaana hän aloitti pari vuotta kestäneen ammattilaisuransa. Ura päättyi menestyksistään huolimatta kun Vaswani huomasi viettävänsä enemmän aikaa uhkapeliin kuin harjoittelemiseen ja läpimurto kansainvälisellä tasolla jäi tekemättä[2]. Vaswanin pikkuveli Sunit on menestynyt pelaajana paremmin ja Ram toimii hänen managerinaan[3].

Pokerinpelaajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaisvuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaswani alkoi pelata korttia 9- tai 10-vuotiaana[2] ja 12-vuotiaana hän järjesti pienillä rahoilla pelatun pokeripelin ystävilleen matkalla Walesiin. Heidän opettajansa kielsi pelaamisen, joten ryhmä päätyi pelaamaan käyttäen karamelleja panoksina. Vaswani on pitkään pitänyt seitsemän kortin avopokeria vahvimpana pelimuotonaan ja hän sai varhaisen pokerioppinsa pelattuaan 100 punnan peliä Victorian kasinolla Edgware Roadilla.

Vaswani tapasi Joe Beeversin Lutonissa ollessaan lyömässä vetoa vinttikoirista. He järjestivät myöhemmin yhdessä yksityisen pokeripelin. Tällaisessa pelissä he tapasivat Barny ja Ross Boatmanin. Yhdessä nämä neljä muodostivat "The Hendon Mobiksi" kutsutun ryhmän, joka alkoi pelata säännöllisesti Euroopan pokeriturnauksissa. Ensimmäisessä Hendon Mobista julkaistussa artikkelissa Victoria Coren käytti Vaswanista lempinimeä "The Looks" ("hyvännäköinen" tai "komea") viitaten tämän olevan ryhmän ulkonäöltään komein pelaaja. Pian tämän jälkeen Vaswani alkoi käyttää lempinimeä "Crazy Horse" ("hullu hevonen").

Nic Szeremeta kutsui Vaswanin ja muut Hendon Mobin jäsenet pelaamaan Late Night Poker -ohjelmaan. Vaswani pelasi ohjelman kaikilla kuudella tuotantokaudella, toisella kaudella hän selvisi finaaliohjelmaan asti.

Vaswanin ensimmäinen merkittävä turnausvoitto oli Amsterdamin Master Classic of Pokerissa vuonna 1999 pelattu HFl 5,000 LIDO -turnaus [4]. Tuohon aikaan kyseessä oli Euroopan arvossa pidetyin turnaus. Raswani joutui lainaamaan rahaa Joe Beeversiltä pystyäkseen pelaamaan käteispeleistä itselleen turnauksen osallistumismaksun verran rahaa.

World Series of Poker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaswani sijoittui WSOP-turnauksessa ensimmäisen kerran rahasijoille vuonna 2001 Erik Seidelin voittamassa 3 000 dollarin no limit texas hold'em -turnauksessa. Seuraavana vuonna hän oli kolmas 2 000 dollarin limiittiturnauksessa ja toinen 2 000 dollarin 1/2 hold 'em - 1/2 seven-card stud -turnauksessa. Vaswani oli kolmas vuonna 2004 3 000 dollarin no limit texas hold'em -turnauksessa.

Vuonna 2007 Vaswani voitti ensimmäisen WSOP-rannekkeensa. 1 500 dollarin limit hold'em shootout -turnauksen ykköstilasta hän ansaitsi 217 438 dollaria.

Muut turnaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaswani on ainoa pelaaja, joka on European Poker Tourilla selvinnyt kolmasti finaalipöytään. EPT:n ensimmäisellä kaudella hän voitti Dublinin turnauksen ja oli toinen Noah Boekenin jälkeen Kööpenhaminan turnauksessa. Toisella kaudella hän oli viides Deauvillen turnauksessa.

Muita Vaswanin voittamia turnauksia ovat muun muassa:

  • £500 pot limit seven-card stud, European Poker Classic 2000
  • €5,000 European Hold'em Championship, Euro Finals of Poker 2002
  • £500 pot limit seven-card stud, Poker Classics 2003
  • £500 no limit hold'em, Midland Masters 2003
  • 888.com Poker Nations Cup 2006

Vaswani oli myös World Heads-Up Poker Championshipin (kaksinpelin MM-kisat) neljännesvälierissä vuonna 2003, toinen 2004 Victor Chandler Poker Cupissa ja finaalipöydässä pot limit hold 'em Gaming Club World Poker Championship -turnauksessa.

Vuonna 2005 Vaswani oli kakkonen 2005 William Hill Poker Grand Prix -turnauksessa kohdattuaan huonoa onnea voittaja Phil Laakia vastaan.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ram Vaswani kirjoittaa artikkeleita The Hendon Mobin nettisivuille. Hän edustaa Full Tilt Poker -nettipokerihuonetta. Tammikuussa 2009 Vaswanin pokeriuran turnausansiot ylittivät 3,2 miljoonaa dollaria[5].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1.  : Ram Vaswani WSOP player profile World Series of Poker. Viitattu 28. tammikuuta 2009.
  2. a b  : Full Tilt Poker - Ram Vaswani Full Tilt Poker. Viitattu 15. maaliskuuta 2007.
  3.  : Ram Vaswani - Poker Player Profile PokerListings.com. Viitattu 15. maaliskuuta 2007.
  4.  : The Hendon Mob Database  .  . Viitattu 15. maaliskuuta 2007.
  5.  : Ram Vaswani stats  . The Hendon Mob. Viitattu 28. tammikuuta 2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]