Rakion

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rakion
Kehittäjä Softnyx
Julkaistu
  • 13. lokakuuta 2005
Hinnoittelutapa ilmaispeli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Rakion on eteläkorealaisen Softnyx-yhtiön kehittämä Internetistä ladattava toimintapainotteinen roolipeli. Peli on julkaistu 13. lokakuuta 2005.

Pelin idea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on viisi pelimuotoa, jotka ovat Golem War, Team Death, Solo Death, Stage sekä Boss Fight. Niitä voi suorittaa erilaisilla kentillä.

Pelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stagessa on tarkoitus suorittaa tehtäviä joko yksin tai ryhmässä tehtävästä riippuen. Kenttä, jossa tehtävä suoritetaan, on aina ennalta määrätty. Stageissa kilpaillaan aikaa vastaan, puolustetaan Golemia tai yritetään selviytyä tietyssä ajassa. Mitä nopeammin ja paremmin stagen suorittaa, sitä enemmän saa rahaa ja kokemuspisteitä.

Golem Warissa on tarkoituksena tuhota vihollisen Golem. Golemia pystyy vahingoittamaan ainoastaan pelaaja, joka on saanut Golden Swordin. Golden Swordin saa tappamalla Golden Golemin, joka on yleensä keskellä kenttää. Gold Golemia on molempien joukkueiden vahingoitettava yhtä paljon. Pelaaja, joka osuu viimeiseksi Gold Golemiin, saa Golden Swordin. Golem Warin voi myös voittaa tappamalla kaikki vastapuolen pelaajat, mutta golemin tuhoamisesta saa enemmän EXP:tä. (Experience points, kokemuspisteet) Golem Fightissa pelataan joukkueena. Kartan voi pelihuoneen luoja valita. Golemia voi vahingoittaa ilman kultaista miekkaa, mutta aikaan saatu tuho on mitätön. (Noin 1% 15:llä iskulla jos on Mage tai Blacksmith, kannattaa koettaa, jos golemilla on vain 3% jäljellä.)

Team Deathissa on tarkoitus saada tietty määrä tappoja vastapuolen joukkueesta. Aikaa on niin paljon kuin pelihuoneen luoja on määrännyt; kartankin voi pelihuoneen luoja valita.

Solo Deathissa on tarkoitus vain tappaa vihollisia kunnes aika on kulunut loppuun. Ajan määrän valitsee pelihuoneen luoja. Pelin voittaa se, joka on siinä ajassa ehtinyt eniten tappaa toisia pelaajia.

Boss Fightissa on tarkoitus tappaa vihollisen Boss (suom. pomo). ”Pomous” tulee joukkueen jäsenelle jolla on korkein taso(lvl) erän alussa. Sen, kuka on pomo, näkee painamalla näppäimistön vasemmassa reunassa olevaa TAB-näppäintä. Varo siis henkeäsi. Joukkue, joka ensiksi saa pomon tapettua, voittaa pelin.

Hahmoluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rakionissa voit valita yhden 5 eri hahmoluokasta, joilla on jokaisella erilaiset taidot ja ominaisuudet. Tässä hahmoluokista lyhyesti:

Blacksmith on hidas mutta kestävin ja oikein käytettynä todella tehokas hahmo. Hyvien ominaisuuksiensa ansiosta ne sopivat hyvin aloittelijoille, mutta myös kokeneemmille pelaajille. Aseina nuija ja heittokirveet.

Swordsman on toinen yleinen aloittelijoille hyvin soveltuva hahmoluokka. Swordsman on Rakionin keskivertohahmoluokka: se on suhteellisen nopea, vahva ja kestävä. Aseina miekka ja heittoveitset.

Ninja ei ole vahva, mutta se on nopein hahmoluokka. Ninjan kestävyys on heikko, joten se ei sovellu hyvin aloittelijoille. Todella nopea ja oikein käytettynä todella tehokas. Käyttää aseinaan miekkaa ja heittotähtiä.

Mage on vaikea pelata yksin (poikkeuksena kokeneet pelaajat), mutta ryhmässä voi muuttaa koko pelin kulun. Ei kovin kestävä ja iskee melko paljon. Aseina sauva, taiat ja pommit.

Archer on pitkän matkan taistelija, mutta pärjää melko hyvin lähitaistelussakin. Archer on joukkueensa tukemana tehokas. Aseina jousipyssy (loputtomilla nuolilla) ja lyhytmiekka.

Chaos mode[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokaisella hahmolla on oma Chaos mode. Se on erikois-mode, jolloin hahmon iskut ovat erilaisia ja tehokkaampia kuin normaalilla hahmolla. Chaos moden voi aktivoida saamalla Chaos mittari täyteen. Mittaria voi täyttää tappamalla vastustajia. Chaos mode kestää vain tietyn ajan, mutta joillakin aseilla tai esineillä aikaa voidaan lisätä useilla sekunneilla.

Cash[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä uusia aseita ja tavaroita voidaan ostaa goldilla, jota saa pelatuista peleistä. Pelissä on myös olemassa tavaroita, joita pystyy ostamaan vain cashilla. Cashia voi hankkia ostamalla sitä oikealla rahalla. Cashilla pystyy ostamaan uusia tavaroita ja hankkia 'Power Userin'. Power User on kuukauden kestävä jäsenyys, joka tuo pelaajalle uusia etuja esimerkiksi 5 sekuntia pidempi Chaos, 50% enemmän kokemuspisteitä peleistä, uusia tavaroita joita ei voi ostaa cashilla(maksetaan goldilla). Power User aktivoituu heti sen ostamisen jälkeen ja power userin aikana uuden power userin voi ostaa 6000 cashilla(2000 cashia halvempi).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.