Rainio (Heinola)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Harjulaaksontiellä on paljon rintamamiestaloja.
Omakotitaloja Tervastiellä.

Rainio on Heinolan kaupunginosa, joka on lähes kokonaan omakotitaloaluetta. Nimensä se on saanut 1600-luvulla rakennetun Rainion sukutilan mukaan. Kaavoitus asuinalueeksi alkoi vuonna 1980.[1] Rainiossa sijaitsee myös Reuman sairaala, joka toimii nykyisin hyvinvointi- ja osaamiskeskus Valolinnana. Sen yhteydessä on myös hotelli Valo. Asukasluvultaan Rainio on yksi Heinolan pienimmistä kaupunginosista. Se sijaitsee suuren kallion päällä. Keskustaan matkaa Rainiosta on noin kolme kilometriä[1].

Rainion teiden nimet on nimetty eri puiden osien ja puulajien mukaan, esimerkiksi Käpytie, Runkotie, ja Naavatie, poikkeuksena Harjulaaksontie. Rainio jakaantuu asemakaavan mukaan viiteen alueeseen, jotka ovat 1. alue, 2. alue, 3. alue, 4. alue ja uusi alue.lähde?

Rainiossa oli kioski 1990-luvun loppupuolelle asti. Alkuperäinen kioski tuhopoltettiin, mutta tilalle rakennettiin uusi. Entiselle kioskin paikalle suunniteltiin Siwan rakentamista, mutta hanke ei koskaan toteutunut.lähde? Rainion lähellä oli myös Robinhood-halpamyymälä, joka sittemmin siirrettiin Heinolan ABC-liikennemyymälän läheisyyteen. Entisen Robinhoodin paikalla toimii Tarvikekeskuksen myymälä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Rainio Yhteinen Heinola. Arkistoitu 22.11.2015. Viitattu 22.11.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.