Rain Kooli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rain Kooli
Arvamusfestival 2014, Rain Kooli.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 26. kesäkuuta 1971 (ikä 48)
Harku, Viro
Ammatti Toimittaja
Juontaja
Rain Kooli haastattelemassa virolaisia puoluejohtajia kaatosateessa Viron keskustelutapahtuman Arvamusfestivalin lopputentissä vuoden 2014 elokuussa.

Rain Kooli (s. 26. kesäkuuta 1971 Harku, Viro) on suomenvirolainen toimittaja ja juontaja. Hän työskentelee toimittajana Suomenlahden molemmin puolin sekä suomeksi että viroksi.

Kooli on Ylen toimittaja, Turun Sanomat kolumnisti, Viron yleisradioyhtiön ERR:n (Eesti Rahvusringhääling) toimittaja ja freelance-journalisti. Aikaisemmin hän on toiminut myös Kymen Sanomat, Kouvolan Sanomat ja Anjalankosken Sanomat toimittajana ja Eesti Päevaleht -lehden B-osan toimituspäällikkönä sekä ERR:n verkkouutisten päätoimittajana. [1][2]

Kooli on niinikään työskennellyt Yleisradion Radio Itä-Uusimaan sekä Eesti Rahvusringhäälingin Vikerraadio-kanavan palveluksessa ja Radio Kukun Suomen kirjeenvaihtajana.

Television puolella Kooli on toimittanut ja juontanut Eesti Televisioonin ajankohtais- ja keskusteluohjelmia Kahekõne, Jüri Üdi klubi sekä Vabariigi kodanikud. TV1:ssä hän on muun muassa juontanut helmikuussa 2018 esitetyn Ystävät, toverit, naapurit -ohjelman. [3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]