Raimo Sirkiä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Raimo Juhani Sirkiä (s. 7. helmikuuta 1951, Helsinki) on suomalainen kansainvälisestikin menestynyt oopperalaulaja, äänialaltaan tenori. Sirkiä tuli suosituksi voitettuaan Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 1981 ja hänet kiinnitettiin Kielin oopperaan vuosiksi 1983-85, Dortmundin oopperaan 1985-91 ja Deutsche Oper am Rheiniin vuodesta 1991 sekä Kansallisoopperaan vuodesta 1990. Lisäksi hän on vieraillut menestyksellisesti useilla keskieurooppalaisilla oopperanäyttämöillä. Sirkiä toimi vuodesta 2002 vuoteen 2007 Savonlinnan oopperajuhlien taiteellisena johtajana.

Sirkiä on tehnyt italialaisen sekä saksalaisen oopperan saralla erittäin laajan repertuaarin, hän on esittänyt lähes kaikki Verdin, Puccinin, Straussin ja Wagnerin oopperoiden tenoripääroolit.

Raimo Sirkiä jäi eläkkeelle Suomen Kansallisoopperasta keväällä 2006. Hänen viimeinen pääroolinsa Suomen Kansallisoopperassa oli Richard Wagnerin "Parsifal", (nimirooli).

Sirkiä on lopettanut taiteellisen johtajan roolin vuonna 2007.

Sirkiä tuli tunnetuksi kyseenalaisella tavalla vuonna 2002 purkamalla Tapio Rautavaaran omin käsin rakentaman kotitalon Oulunkylän Teinintieltä Rautavaara-seuran ja perikunnan kiivaasta vastustuksesta huolimatta. [1]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  1. http://www.kaupunginosat.net/oulunkyla/kaupunkipolku/makitorppa/slides/m04_tapio_rautavaaran_talon_paikka.htm