Raidi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Raidi tai "hyökkäysretki" (engl. raid)

Päämajan Koulutusosasto julkaisi vuosina 1939–1940 12 taktillista opasta. Oppaat sisälsivät havaintoja vihollisen taktiikasta ja toiminnasta. Oppaissa oli myös toimintaohjeita ja oppaiden tiedot oli tarkoitettu taistelutoiminnassa ja koulutuksessa huomioonotettavaksi. ”Taktillinen opas VIII” käsitteli vihollisen panssarivoimia sekä omien panssarivoimien ja muiden aselajien yhteistoimintaa. Omia panssarivoimia käsitelleessä luvussa keskityttiin läpimurtoon, vastaiskuun, hyökkäykseen puolustukseen järjestynyttä vihollista vastaan, viivytystaisteluun ja raideihin. Raideilla tarkoitettiin kauas vihollisen selustaan ulottuvia hyökkäyksiä. Oppaan mukaan hyökkäysvaunujen toiminta perustui nopeuteen, maastoliikkuvuuteen, murtokykyyn, tulivoimaan ja panssarin tarjoamaan suojaan. Suurin heikkous oli huonot tähystysmahdollisuudet.

Nykyisin sana tunnetaan eräästä tehtävätyypistä videopeleissä, joista varsinkin massiivisen monen pelaajan verkkopeleissä. Tarkoituksena on käyttää erittäin suurta joukkoa (pelaajia) EPH-vastuksen nujertamiseksi.[1] Raidit ovat tulleet tunnetuksi varsinkin erittäin suositun World of Warcraft -roolipelin kautta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Päämahan Koulutusosato. 2/40, 10.1.1940, Taktillinen opas VIII. Maanpuolustuskorkeakoulun kirjasto, 3, 24
  1. Carless, Simon: Pelaajan niksikirja, s. 99. (Alkuperäisteos: Gaming Hacks, 2005.) Suomentanut Marko Niemi. Readme.fi, 2005. ISBN 952-5592-21-9.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.