Radmila Manojlović

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Radmila Manojlović

Radmila Manojlović (serb. Радмила Манојловић) (s. 25. elokuuta 1985 Požarevac, Serbia, Jugoslavia) on serbialainen pop folk-laulaja. Kasvaessaan kylässä nimeltään Četereže, hän alkoi laulaa klubeissa ja häissä ympäri Serbiaa (ansaitakseen rahaa perheelleen, jolla oli taloudellisia vaikeuksia) heti kun oli käynyt peruskoulun. Opiskeluaikanaan lukiossa hän oli yksi parhaita oppilaita.

Vuonna 2004 hän aloitti kilpailun nimeltä Zvezde Granda (Grandin tähdet), joka on yksi suurimmista kilpailuista nuorille folk ja pop laulajille Serbiassa (itse kilpailu muistuttaa Idols-kisaa). Hän pääsi kilpailussa semifinaaliin, mutta putosi ennen finaalia. Kuitenkin vuonna 2007 hän yritti vielä ja tuli finaalissa toiseksi. Hänestä tuli yksi Serbian suosituimmista folk-laulajista, vaikka hän on julkaissut vain kaksi kappaletta: ”Nikada više” (”Ei koskaan enää”), albumilla 12 muun finalistin ja semifinalistin kanssa ”Bole ove usne neverne” (”Nämä uskottomat huulet satuttavat”), esiintyi ”Grand festivaaleilla”, Serbian suurimmalla folk-festivaalilla. Molemmat kappaleet ovat erittäin suosittuja entisen Jugoslavian maissa, kun taas ”Nikada više” on valittu vuoden 2007 kappaleeksi.

Tällä hetkellä hän on kiertueella kuuden muun finalistin kanssa Zvezde Granda -kisasta (koko Serbia, Makedonia, Montenegro, Bosnia & Herzegovina, Slovenia, Itävalta ja Sveitsi). Konsertit houkuttelevat tuhansia nuoria. Radmila on tullut kuuluisaksi hänen erittäin energisestä live-esiintymisestään. Samaan aikaan hän opiskelee taloutta Belgradissa ja valmistelee ensimmäistä albumiaan serbialaisen säveltäjän Dragan Brajović Brajan kanssa.

Manojlovic seurustelee serbialaislaulaja Milan Stankovićin kanssa.