Radisson Royal Hotel (Moskova)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Radisson Royal (Radisson Moskova)
Radisson Royal Hotel, entinen Hotelli Ukraina
Radisson Royal Hotel, entinen Hotelli Ukraina
Tiedot
Sijainti Moskova, Venäjä
Rakennettu 19531957
Avajaiset 1957
Käyttötarkoitus hotelli
Tila valmis
Yritykset
Arkkitehti Arkadi Mordvinov ja Vjatšeslav Oltarževski
Omistaja The Rezidor Hotel Group
Tekniset tiedot
Kerroksia 34
Korkeus
Kattokorkeus 198 m
Ylin kerros 198 m
Haus LennartHell.svg
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Radisson Royal Hotel (ven. Рэдиссон Ройал (Рэдиссон-Московская), Redisson Roial (Redisson-Moskovskaja)), alun perin Hotelli Ukraina (ven. Гостиница Украина, Gostinitsa Ukraina) on viiden tähden luksushotelli Moskovan kaupungissa Moskvajoen varrella Venäjällä. Hotellin rakensivat vuosina 1953-1957 saksalaiset sotavangit. Rakennus edustaa stalinistista arkkitehtuuria. Hotelli on yksi samaan tyyliin rakennetusta seitsemästä sisaresta, joita on kutsuttu myös nimellä ”Stalinin torahampaat”. Hotellin arkkitehteina toimivat neuvostoliittolaiset arkkitehdit Arkadi Mordvinov ja Vjatšeslav Oltarževski. Rakennuksessa on 34 kerrosta, 497 huonetta, ja se on 198 metriä korkea. [1] Nykyään hotelli on osa belgialaista The Rezidor Hotel Group -hotelliketjua. Yksityiset sijoittajat Zarah Ilijev ja God Nisanov omistavat hotellin.

Hotelli Ukraina oli maailman suurin hotelli vuosina 1957–1976, kunnes Westin Peachtree Plaza Hotel valmistui Yhdysvaltoihin. Vuosien 2007–2010 aikana hotelli remontoitiin kokonaan. Remontin kustannukset olivat noin 300 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Remontin yhteydessä hotellista poistettiin kaikki Stalinin kuvat ja patsaat mutta säästettiin melkein kaikki neuvostoaiheiset maalaukset ja patsaat. Ennen remontin alkamista hotellissa oli tuhat huonetta, mutta remontin jälkeen jäi jäljelle vain 497 huonetta, kun huoneita suurennettiin. Yöpyminen hotellissa maksaa noin 500 euroa yöltä. Hotellissa on myös useita ravintoloita, muun muassa Veranda Restaurant, Lobby Bar, FARSI Restaurant, Tatler Club Restaurant, Buono Restaurant, Beefbar Junior ja Troubadour Karaoke Bar. Hotellissa on myös laaja kirjakokoelma, josta löytyy kirjoja myös englannin kielellä. [2] Hotellissa on myös kolme kuntosalia, kaksi uima-allasta ja sauna.

Hotellin taidekokoelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moskovan Radisson Royal Hotelissa on yli 1 200 alkuperäistä neuvostotaulua. Hotellin aulan katossa on suuri dioraama eli näyttävä kommunistihenkinen maalaus työläisistä.

Hotellin aulassa on pienoismalli Moskovan kaupungista. Pienoismalli rakennettiin vuonna 1977. Pienoismallissa ovat Punainen tori, Kreml ja muutama rakennus sen ympäriltä.

Hotellin palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moskovan Radisson Royal Hotel on voittanut monia palkintoja, muun muassa Russia's Leading Luxury Hotel -palkinnon vuonna 2011.

Moskovan Radisson Royal Hotelin palkinnot:

2010

  • Seven Stars and Stripes Oraginsationin myöntämä Society-Extraordinary Award
  • World Travel Awardsin myöntämä Russia’s Leading Luxury Hotel 2010
  • Kansainvälisillä DENKMAL-messuilla myönnetty palkinto Best Restoration, Historical and Cultural Preserved Object - 2010

2011

  • Russia's Leading Luxury Hotel 2011
  • Europe's Leading Luxury Business Hotel 2011
  • TripAdvisorin myöntämä Certificate of Excellence
  • Conde Nast Travellerin myöntämä paikka The Hot List 2011:llä

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Radisson Royal Hotel (Moskova)
  2. Iltasanomat: Määritä osoite! Iltasanomat Neuvostoliitto lehti. 29.9.2011.

Tämä arkkitehtuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.