Radisson (Québec)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Radisson QC.JPG

Radisson on kylä lähellä Robert-Bourassan vesivoimalaa La Grande- joen varrella James Bayn alueella Québecissä, Kanadassa. Maantieteellisesti Radisson sijaitsee Québecin provinssin eteläisimmän ja pohjoisimman paikan puolessa välissä, ja se on provinssin ainoa vain eurooppalaissukuisten asukkaiden muodostama asutuskeskus 53. leveyspiirin pohjoispuolella.

1600-luvulla eläneen ranskalaisen tutkimusmatkailija Pierre-Esprit Radissonin mukaan nimetty kylä on perustettu 1974 voimalaitostyöntekijöiden tukikohdaksi, ja korkeimmillaan sen asukasluku on ollut noin 2 500 vuonna 1977. Nykyisin asukasluku on noin 500. Tärkeimmät työnantajat ovat Hydro-Québec ja sen tytäryhtiö James Bay Energy Corporation. Myös matkailupalvelut työllistävät suuren osan väestöä.

Kaupungista on tieyhteys pitkin Route de la Baie James -maantietä 620 kilometrin päässä etelässä sijaitsevaan Matagamin kaupunkiin. Tien varrella sijaitsee myös Radissonin kaupunkia palveleva La Grande Rivièren lentoasema. Maantieltä haarautuu myös Route Transtaïga, joka johtaa Caniapiscaun voimalaitosaltaalle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Pohjois-Amerikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.