Radio Sata

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Radio Sata
"Hyvä meininki" ja "Sata klasis"
"Hyvä meininki" ja "Sata klasis"
Perustettu 2. syyskuuta 1989
Lopettanut 25. kesäkuuta 2012
Kuuluvuus Paikallinen
Turku 105,5 MHz
Salo 105,2 MHz
Mediatiedot
Omistaja ProSiebenSat.1 Media AG

Radio Sata oli turkulainen rock-musiikkiin erikoistunut radioasema, jonka taajuus oli Turussa 105,5 MHz ja Salossa 105,2 MHz.[1] Radio Sadan taajuus oli aluksi 100,1 MHz, mistä oli peräisin kanavan nimi.[2] Radio Sadan ohjelmistoon kuului musiikin ja uutisten lisäksi muun muassa Uutissi Turust, jossa Markku Heikkilä kertoi "uutisia" Turun murteella.

Radio Sadan ensimmäiset toimitilat sijaitsivat Kauppatorin laidalla, Aurakadulla, KOP-kolmion kuudennessa kerroksessa. Sieltä radioasema muutti vuonna 1997 korttelin päähän, Aurakadun ja Yliopistonkadun kulmaan. Viimeinen sijainti oli Turun sataman ja Kakolan vankilan lähettyvillä Aurajoen rannalla aivan kevyen liikenteen lautta Förin vieressä. Nykyään Sadan entisissä toimitiloissa sijaitsee Radio City Turun toimitus.

Kohderyhmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varsinais-Suomen paikallisradioista Radio Sata oli kuunnelluin 25–44-vuotiaissa. Radiokanavalla oli 52 000 kuuntelijaa viikossa Varsinais-Suomessa. Se tavoitti Turun seutukunnassa joka neljännen 25–44-vuotiaan kuuntelijan ja on kohderyhmänsä markkinajohtaja.[3]

Radio Sata oli pitkään tehnyt yhteistyötä paikallisen Turun Klubin kanssa, joka oli yksi kaupungin suurimmista keikkapaikoista. Syksyllä 2009 radio vietti 20-vuotisjuhliaan Klubilla. Musiikin, paikallisuutisten ja ajankohtaisaiheiden lisäksi Radio Sata panosti paikalliseen urheiluun ja yhteistyötä tehtiin niin paikallisten FC Interin, HC TPS:n ja TuTon kuin Raision Loimunkin kanssa[4].

Omistus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radio Sata oli alun perin Markku Heikkilän ja Kaija Väisäsen Radionomaiset Oy:n ja ProRadio Oy:n perustama ja omistama[5] paikallisradiokanava, joka myytiin myöhemmin SBS Finlandille[6]. SBS omistaa myös The Voicen radio- ja televisiomediat.

11.6.2012 SBS Finland kertoi laajentavansa juhannuksen jälkeen Radio Cityn kuuluvuutta, jonka vuoksi Radio Sadan nimi muuttui Radio City Turuksi ja lähetykset tehdään jatkossa samalla kaavalla kuin Iskelmän lähetyksiä eli keskitetysti. Valtaosa ohjelmavirrasta tullaan tuottamaan ja lähettämään Helsingistä päin. Aluetoimituksesta tullaan kuitenkin tuottamaan ja lähettämään paikallisuutisia, TPS:n selostettuja jääkiekko-otteluita sekä päivittäistä tunnin mittaista paikallisohjelmaa. Myös paikallismainonta tulee säilymään.[7][8]

Sadan lähetykset päättyivät lopullisesti 25.6.2012. Radio City Turku aloitti lähetykset Sadan entisillä taajuuksilla välittömästi lopetuksen jälkeen.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Heikkilä, Markku: Aalloilla sataa! Turkulaisen paikallisradion synty ja murrosikä. Tmi Förin Äijä, 2022. ISBN 978-952-69529-3-2.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä radioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.