Radio Aino

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Radio Aino oli Yleisradion digitaalinen radiokanava. Kanava lähetti marraskuusta 1999 vuoden 2002 loppuun ohjelmaa nuorille aikuisille, erityisesti naisille. Uuden digitaalisen radiokanavan oli tarkoitus olla vaihtoehto Radio Suomen ja Radiomafian väliin putoavalle kuuntelijajoukolle.

Kanava kuului internetissä ja 29. marraskuuta 1999 alkaen myös pääkaupunkiseudun ULA-verkossa taajuudella 103,7 MHz. Tampereella kanava kuului ULA:lla taajuudella 88,3.

Radio Ainon ohjelmisto koostui pääosin ulkomaisesta pop- ja rock-musiikista sekä lifestyle-puheohjelmistosta. Eniten medianäkyvyyttä saivat kanavan radiopersoonat Maria Guzenina, joka toimitti Seppo Pietikäisen kanssa Parisuhdepalvelu - ohjelmaa sekä radiokokki Sami Garam. Kanavan uutiset tuotti Ylen Radiouutisten ns. ainomafia-ryhmä. Kanavan ohjelmapäällikkönä toimi Tuija Aalto.

Radio Aino pyrki panostamaan äänen laatuun sekä musiikissa että omissa jutuissa, koska tarkoitus oli houkutella pääkaupunkiseudun ulakuuntelijat ostamaan digitaalisia radiovastaanottimia.

Radio Aino ei saavuttanut sille asetettuja kuuntelijamäärätavoitteita. Radiouudistuksessa sen tilalle perustettiin YleQ, joka myös jäi yhtä lyhytikäiseksi kuin Radio Ainokin, se lopetti syyskuussa 2006.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]