Racer Free Car Simulation

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Racer Free Car Simulation
Kehittäjä: Ruud van Gaal
Julkaisija: Ruud van Gaal
Julkaisupäivä: 2000
Lajityyppi: Ajopeli
Pelityypit: Yksinpeli, moninpeli
Alusta: Windows, Linux, Mac OS X
Tallennusväline: Internet
Laitteistovaatimukset: PC 500 MHz:n prosessorilla tai vastaava Mac, 3D-näytönohjain OpenGL-tuella
Ohjaus: Näppäimistö, joystick, hiiri, gamepad tai ratti.

Racer Free Car Simulation on ilmainen kilpa-ajo-simulaattori, josta on versiot Microsoft Windowsille, Linuxille sekä Mac OS X:lle.

Racer oli alun perin vain ajosimulaattori, mutta nykyään se sisältää lähes kaikki autopeliltä odotettavat ominaisuudet, kuten mahdollisuudet kisata joko tietokonetta tai verkon ylitse toista ihmistä vastaan. Racerin tärkein elementti on sen realistinen fysiikkamallinnus sekä tasokas, OpenGL-pohjainen grafiikkamoottori. Racerista puuttuu ainakin toistaiseksi monista kaupallisista ajopeleistä löytyvä autojen vahinkomallinnus sekä uramoodi.

Yksi Racerin tärkeimmistä ominaisuuksista on sen avoimuus. Ohjelmakoodi itsessään ei ole enää vapaassa levityksessä, mutta esimerkiksi autojen ja ratojen formaateista ja luonnista on olemassa tarkka dokumentaatio. Tämän ansiosta Raceriin onkin julkaistu monenlaisia autoja: Formuloita, antiikkiautoja, luxusautoja, perheautoja... Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Myös ratoja on monenlaisia todellisista kilparadoista vuoristoteihin.

Racer julkaistiin ensimmäisen kerran elokuussa 2000, ja sitä on päivitetty jatkuvasti tähän päivään asti. Vuosien kuluessa Racerin ympärille on kasvanut suuri yhteisö. Racerin virallinen foorumi sijaitsee Race Sim Centralissa.

Racer on ilmaisohjelma ei-kaupallisille käyttäjille. Autojen ja ratojen tekijät ovat säätäneet erilaisia käyttöehtoja luomuksilleen, mutta ne kaikki ovat ladattavissa ilmaiseksi.

Raceriin julkaistaan - kiitos avoimien tiedostoformaattien - jatkuvasti uutta sisältöä, mutta koska itse Racerin lähdekoodi on suljettu, riippuu päivitysten määrä siitä, kuinka paljon ohjelmoijilla on aikaa päivittää Raceria. Tämä johtaa siihen, että uusia versioita ilmestyy melko harvoin, mutta toisaalta ne ovat usein hyvin monipuolisia, ja antavat uutta intoa yhteisölle.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]