RPGamer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
RPGamer
Kotisivu http://www.rpgamer.com
Tyyppi Videopelisivusto
Rekisteröinti Vapaa
Omistaja Mikel Tidwell
Kehittäjä Andrew Vestal
Avattu 11. maaliskuuta 1998

RPGamer on tietokone- ja konsoliroolipeleille omistettu pelisivusto, joka julkaisee lajityypin peleihin liittyviä uutisia, ennakoita ja arvosteluja. Sivustolla on yhteensä seitsemän eri kieliversiota, jotka englannin ohella ovat italia, espanja, portugali, saksa, ranska ja japani.

RPGamerin yhteisöön voidaan lisätä omia arvosteluja, piirroksia, musiikkia ja tarinoita. Yhteisössä sijaitsee myös tilastoja, peliaiheisia julistekuvia ja nimenomaan japanilaisista RPG-peleistä kertova ”Japandemonium”-osio, johon lukeutuu uutisia, kuvakaappauksia ja lista viikon myydyimmistä peleistä.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RPGamer kehittyi Andrew Vestalin vuonna 1995 luomasta UnOfficial SquareSoft HomePagesta, joka oli SquareSoftin pelejä varten kehitetty fanisivu. 1997 sivusto vaihtoi nimensä Square.Netiksi, jota piti yllä Squaren oma palvelin. Tämä kuitenkin johti Square.Netin sulkemiseen, sillä sivu käytti Squaren serveriä tämän tietämättä. Muita kuin vain Squaren roolipelejä käsittelevä RPGamer syntyi maaliskuussa 1998, kun Vestal luovutti sivustonsa Mikel Tidwellin käyttöön ja auttoi sivun elvyttämisessä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]