RFC de Liège

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Royal Football Club de Liège eli RFC de Liège on jalkapalloseura Liègen kaupungista. Seura on perustettu vuonna 1892.[1] Liège voitti ensimmäisenä joukkueena Belgian mestaruuden vuonna 1896. Seura voitti vielä 1800-luvulla kaksi mestaruutta lisää sekä 1950-luvulla kaksi mestaruutta. Kaudella 2017–2018 Liège pelasi Belgian kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.[2]

Seuran matrikkelinumero on 4, mikä tarkoittaa että seura oli neljäs seura, joka rekisteröityi Belgian jalkapalloliittoon.

RFC Liège saavutti kuuluisuutta 1990-luvun alussa, kun sen johto ei suostunut vapauttamaan pelaajaansa Jean-Marc Bosmania toiseen seuraan, vaikka tämän sopimus seuran kanssa oli umpeutunut. Tämä johti lopulta niin sanottuun Bosman-päätökseen, jolla oli kauaskantoisia seurauksia koko Euroopan jalkapalloiluun.

Seura tunnetaan myös "kodittomana seurana", sillä 1990-luvun alkupuolella tapahtuneen konkurssin ja entisen kotistadionin Stade Vélodrome de Rocourtin vuonna 1995 tapahtuneen myynnin ja purun jälkeen RFC Liège onkin pelannut useilla eri stadioneilla Liègessä ja sen lähikunnissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Club RFC de Liège. Viitattu 27.6.2018. (ranskaksi)
  2. Second Amateur Division soccerway.com. Viitattu 27.6.2018. (englanniksi)
Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.