Pysäyttäkää sota -verkosto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pysäyttäkää sota -verkosto on suomalainen sodanvastainen ryhmittymä. Verkoston toiminnassa merkittävässä roolissa ovat vasemmistolaiset ja maahanmuuttajien järjestöt. Verkosto on vastustanut Irakin ja Tšetšenian sotia sekä Palestiinan tapahtumia. Verkoston järjestöt olivat organisoimassa vuoden 2003 kevään sodanvastaisia mielenosoituksia. Yhteenliittymän tavoitteena on pitää sodanvastaisen liikkeen esiin nostamat kysymykset julkisuudessa mielenosoituksilla, kampanjoilla ja keskustelutilaisuuksilla.

Suomessa olivat mukana vuonna 2005: Arabikansojen ystävyysseura, Attac, EU:n vastainen kansanrintama, Irakilaisten pakolaisten kansainvälisen federaation Suomen osasto, Irakin naisten yhdistys Suomessa, Iranin ja Irakin työväen kommunistisen puolueen Suomen osasto, Iranin kommunistinen puolue - Suomen osasto, Järjestö Irakin kommunistityöläisten puolueen organisoimiseksi - Suomen osasto, Kansainvälinen Musliminaisten Unioni Ry, Kommunistien liitto, Maan ystävät, Naiset rauhan puolesta, Pand - Taiteilijat rauhan puolesta, Sosialistiliitto, Suomen Kommunistinen Puolue, Suomen Rauhanpuolustajat, Svenska Fredsvänner i Helsingfors, Työpaikkojen rauhantoimikunta, Vasemmistonuoret ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto. Tämän jälkeen verkostosta on eronnut ainakin Vasemmistonuoret.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.