Pyhät Tepot

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pyhät Tepot
Tiedot
Toiminnassa 2007–
Tyylilaji punk, rock, suomirock
Kotipaikka Suomen lippu Helsinki, Suomi
Laulukieli suomi
Jäsenet

Steven Riekki, laulu, koskettimet
Niisku-Makke, kitara, taustalaulu
Elton Bolton Poppa, basso, taustalaulu
Gustavo Älytapio, rummut, taustalaulu

Levy-yhtiö

Sony Music Entertainment, 2009-

Kotisivut

Pyhät Tepot oli vuosina 2007-2013 toiminut suomalainen uuden aallon suomirock/punkyhtye. Yhtye perustettiin vuonna 2007 ja se oli kotoisin Helsingistä. Pyhien Teppojen levy-yhtiö oli vuodesta 2009 Sony Music Entertainment. Yhtye kunnioitti muiden muassa Pelle Miljoonan, Tehosekoittimen, Rauli Baddingin ja vanhan Hanoi Rocksin perintöä. Steven Riekin kirjoittamat sanoitukset olivat katuromanttisia tarinoita lähinnä juopottelusta ja hauskanpidosta.

Yhtyeen debyyttialbumi "Täältä tulee Pyhät Tepot" julkaistiin 19.5. 2010. Levyn tuotti Jyrki Tuovinen, joka on myös tuottanut levyjä yhtyeille Apulanta, Lordi, Chisu ja Sub-Urban Tribe.

Yhtyeen ensimmäinen single "Me Muutetaan Lontooseen" julkaistiin 19. huhtikuuta 2010 nettipainoksena. Yhtye on myös julkaissut itsetehdyt musiikkivideot kappaleista Sunnuntai, Kiasman Alkolta Kisahalliin, Seksikkäitä Jätkiä sekä Me Muutetaan Lontooseen. Kappale "Sunnuntai" voitti Voicen Garage Countdown -äänestyksen äänivyöryllä. Radiokanava YleX:n Himotuimmat-äänestyksessä kappale Me Muutetaan Lontooseen pääsi listaykköseksi heti ensimmäisellä viikollaan saavuttaen 23,1% osuuden kaikista annetuista äänistä.

Lokakuussa 2013 yhtyeen jäsenet ilmoittivat "kyllästyneensä sekoiluun" ja yhtye soitti viimeisen keikkansa Helsingissä Bar Bäkkärissä 9. marraskuuta 2013. Yhtyeen jäsenistä lauluntekijä Riekki ja kitaristi Makke ovat sittemmin jatkaneet Zamorano-yhtyeessä.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]