Pyhä käsikranaatti

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pyhä käsikranaatti muistuttaa ulkonäöltään Britannian hallitsijan valtakunnanomenaa. Risti toimii sen sokkana.

Pyhä käsikranaatti (engl. Holy Hand Grenade of Antioch, ”Antiokian pyhä käsikranaatti”; myöhemmin muodossa Holy Grenade) on alun perin Monty Python -ryhmän vuonna 1975 valmistuneessa komediaelokuvassa Monty Pythonin Hullu maailma esiintynyt kuvitteellinen ase. Se on samanaikaisesti kristillinen pyhäinjäännös ja käsikranaatti. Elokuvassa sillä tapetaan ”Caerbannogin tappajakaniini”, joka vartioi luolaa, josta löytyy vihje Graalin maljan olinpaikasta.

Sittemmin Pyhä käsikranaatti on levinnyt muualle populaarikulttuuriin, esimerkiksi useisiin tietokonepeleihin, kuten Wormsiin ja Fallouttiin.

Käyttöohje[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan mukaan Pyhän käsikranaatin käyttöohjeet löytyvät kuvitteellisesta Varustelujen kirjasta (Book of Armaments), luvusta 2, jakeista 9–21. Ne luetaan elokuvassa ääneen seuraavasti:

... Ja Pyhä Attila nosti käsikranaatin korkealle sanoen "Oi HERRA, siunaa tämä Sinun käsikranaattisi, että se siten sallisi vihollistesi räjähtää pieneksi palasiksi, armossasi." Ja HERRA virnisti ja ihmisillä oli pidot lampaasta ja laiskiaisesta ja karpista ja anjoviksesta ja orangista ja aamiaismuroista ja hedelmälepakoista ja isoista ku... [tässä kohtaa lukevaa munkkia kehotettiin hyppäämään tekstissä vähän eteenpäin]... Ja HERRA puhui, sanoen: "Ensin ottanet pois Pyhän Sokan, sitten pitää sinun laskeman kolmeen, ei enempään, eikä vähempään. Kolme olkoon se numero, johon olet laskeva, ja laskettavan numeron on oltava kolme. Neljään ällös laske, äläkä myöskään kahteen, paitsi jos sitten laskenet kolmeen. Viisi on jo liikaa. Kun numero kolme, ollen kolmas numero, on saavutettu, heittänet sinä Pyhän käsikranaatin kohti vihollistasi, joka, ollen Minun vihani kohde, saa tuta sen voiman. Aamen

Huolimatta siitä, että elokuvassa Graham Chapmanin näyttelemä kuningas Arthur laskee väärin (-YKSI! KAKSI! VIISI! -Kolme, herrani. -KOLME!), hän onnistuu silti tuhoamaan Tappajakaniinin.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.