Pyhä Fiacre

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pyhä Fiacre

Pyhä Fiacre (kuollut 18. elokuuta 670) oli irlantilaissyntyinen erakko, pappi, ihmeidentekijä ja pyhimys.[1][2] Tultuaan papiksi hän vetäytyi erakkomajaan mutta opetuslasten kerääntyessä hänelle hän jätti kotimaansa ja saapui Meauxiin.[3] Piispa ja pyhimys Faro Meauxlainen antoi Fiacrelle maata jonne Fiacre rakennutti oratorion Neitsyt Marian kunniaksi.[1][3] Moni kääntyi hänen puoleensa saadakseen neuvoa tai helpotusta.[4] Hän eli rukoillen, paastoten, pitäen vigilioita ja tehden ruumiillista työtä puutarhassa.[3] Mies kuoli 18. elokuuta 670 luonnollisista syistä ja hänen reliikkejään on levitetty lukuisiin kirkkoihin ja katedraaleihin ympäri Eurooppaa.[1] Hän on suojeluspyhimys steriiliyttä, fistulaa, peräpukamia sekä sukupuolitauteja vastaan ja on floristien, puutarhurien, laatikontekijöiden, hatuntekijöiden, tiilentekijöiden ja taksikuljettajien suojeluspyhimys.[1] Hänen muistopäiväänsä vietetään 30. elokuuta.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d CatholicSaints.Info » Blog Archive » Saint Fiacre catholicsaints.info. Viitattu 11.5.2022. (englanniksi)
  2. CatholicSaints.Info » Blog Archive » Encyclopedia Britannica – Saint Fiacre catholicsaints.info. Viitattu 11.5.2022. (englanniksi)
  3. a b c CatholicSaints.Info  » Blog Archive  » Catholic Encyclopedia – Saint Fiacre catholicsaints.info. Viitattu 11.5.2022. (englanniksi)
  4. Catholic Online: St. Fiacre - Saints & Angels Catholic Online. Viitattu 11.5.2022. (englanniksi)
  5. Aug 30 - St Fiacre (7th century) patron of gardeners and taxi-drivers Catholicireland.net. Viitattu 11.5.2022. (englanniksi)
Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.