Puzzle Pirates

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Puzzle Pirates on Three Rings Designin kehittämä ja Ubisoftin julkaisema MMOG-peli.

Valtameret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuaan ei ollut muuta kuin yksi valtameri, kun peli oli alkanut. Lopulta suuren suosion vuoksi tehtiin kaksi lisää (kaikissa eri kartta). Nämä 3 ensimmäistä olivat maksullisia, niissä ei ollut badgeja/ doublooneja. Lopulta suunniteltiin "ilmaispelaajille 100% oikeudet pelata vapaasti"-valtameriä. Uutuutena niihin tuli badget, joilla pystyy pelaamaan eri pelejä. Tärkein kumminkin on doubloon-lisävaluutta. Dubloonian hinta vaihtelee dubloonien kysynnän mukaisesti jonka vuoksi pelissä inflaatio ja deflaatio ovat mahdollisia. Dubloonien ominaisuuksiksi pistettiin tavaroiden noutomaksu (ei kaikkiin) ja badgejen ostaminen. Doublooneja pystyy ostamaan rahalla (20 D= 5 dollaria), että virtuaalikolikoilla (n. 2500-3000 PoE (Pieces of Eight) = 1 D ). Valtameren nimi tuli sen valuutan mukaan: Doubloonimeri (suomalaiset pelaavat näissä eniten, etenkin Hunter-meressä, yleensä Aimuari islen ja Quetzal islen lähellä). Nykyään on kaksi maksullista valtamerta, neljä doubloonimerta, Saksankielinen ja Espanjankielinen valtameri (joissa käytetään myös doubloneja) sekä "perhe"-valtameri.

Pelin aloitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäiseksi pitää tehdä itselleen merirosvo, valita sille sukupuoli, hiukset, ihonväri ja hiusten väri. Sen jälkeen alkaa peli, rahaa saa kun tekee puzzle-tehtäviä. Rahalla voi ostaa vaatteita, miekkoja, kuppeja, lähitaisteluaseita, eläimiä ja huonekaluja (myös laivoja, doublooneja ym.).

Laivat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sloop on pelin pienin laiva. Siihen mahtuu enintään seitsemän merirosvoa, siinä on neljä kanuunaa jotka ampuvat pieniä kanuunankuulia ja se maksaa noin 50-70 tuhatta PoE:a. Se on myös pelin yleisin laiva.

Cutter on toiseksi pienin laiva. Siihen mahtuu 12 merirosvoa, siinä on 8 kanuunaa jotka ampuvat pieniä kanuunankuulia.

Dhow on noin Cutterin kokoinen laiva, ja siihen mahtuu myös 12 merirosvoa, mutta se ampuu keskikokoisia kanuunankuulia, jotka tekevät enemmän vahinkoa, mutta siinä on vain 4 kanuunaa, joten niitä pitää ladata nopeammin, jos haluaa ampua yhtä paljon kuin Cutterilla.

Fanchuan on uusimpia laivoja, johon mahtuu 12 merirosvoa, ja siinä on 4 kanuuna jotka ampuvat suuria kanuunankuulia.

Longship on laiva, johon mahtuu 15 merirosvoa, siinä on 12 kanuunaa jotka ampuvat pieniä kanuunankuulia. Se on ensimmäinen laiva, jolla voi ampua kaksi kertaa samalle puolelle yhdessä vuorossa. Se maksaa noin 50-60 tuhatta PoE:a.

Baghlah on hieman isompi kuin edelliset, siihen mahtuu 18 merirosvoa. Siinä on 12 kanuunaa, jotka ampuvat keskikokoisia kanuunankuulia ja se maksaa noin 60 tuhatta PoE:a.

Merchant brig on pienempi pelin kahdesta kauppalaivasta. Siihen mahtuu 20 merirosvoa. Siinä on 8 kanuunaa, jotka ampuvat keskikokoisia kanuunankuulia.

Junk on myös pelin uusimpia laivoja. Siihen mahtuu 18 merirosvoa, siinä on 12 kanuunaa ja se ampuu isoja kanuunankuulia.

War brig on melko samanlainen kuin Merchant brig, mutta se on tarkoitettu taisteluun, ei tavaran kuljetukseen. Siihen mahtuu 30 merirosvoa. Siinä on 16 kanuunaa, ja se ampuu keskikokoisia kanuunankuulia.

Merchant galleon on suurempi kauppalaiva. Siihen mahtuu 30 merirosvoa. Siinä on 12 kanuunaa, jotka ampuvat isoja kanuunankuulia.

Xebec on laiva, johon mahtuu 45 merirosvoa, siinä on 24 tykkiä, ja se ampuu keskikokoisia kanuunankuulia, jonka takia jotkut pelaajat eivät pidä siitä, koska toisia laivoja pitää ampua niin monta kertaa, koska kuulat eivät tee suurta vahinkoa. Se on myös aika kallis, n. 120-140 tuhatta PoE:a, eli saman verran kuin isompi ja tehokkaampi War frigate.

War frigate on toiseksi isoin laiva, ja siihen mahtuu 75 merirosvoa. Se on hyvin suosittu Sea Monster Huntingissa eli Atlantiksessa olevien merihirviöiden tappamisessa. War frigatessa on 24 kanuunaa, ja se ampuu suuria kanuunankuulia, ja maksaa noin 120-140 tuhatta PoE:a.

Grand frigate on suurin laiva , johon mahtuu 159 merirosvoa.Siinä on 24 kanuuna, jotka ampuvat suuria kanuunankuulia. Se ei ole kovin yleinen suuren hintansa takia, mutta se on hyvin tehokas.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelit ovat yleensä yksinkertaisia ja hauskoja. Pelit voidaan jakaa kolmeen alueeseen:

1.Piraatti pelit(Piracy Skills)

Bilge-peli, jossa "pumpataan vesi pois" tekemällä kolmen tai enemmän suoria erilaisista meri-aiheisista kuulista.

Sailing-peli, jossa "purjehditaan" tekemällä kolmesta erilaisesta pallosta suoria, joissa on neljä samanlaista palloa. Päätavoite on kuitenkin laittaa palloja oikeisiin paikkoihin eli targeteihin. Pelikenttä vaihtuu, kun on pistänyt oikean väriset kuulat targeteihin.

Carpent-korjauspeli, jossa tukitaan aukkoja laudoilla tai erikoisella savella.

Treasure haul ( Aarteiden Haalinta ) joka on tyyliltään täysin sama kuin Bilging mutta bilgingissä siirrellään osia vaakasuuntan, toisin kuin tässä pystysuuntaan ja lisäksi siinä haalitaan kolikoita verkolla.

Swordfighting (miekkailu), jossa ideana on muodostaa erilaisia yhdistelmiä, ja sen jälkeen hajottaa ne.

Gunning-tykkipeli, jossa lataat tykit pistämällä niihin ensiksi ruutia, toiseksi kangasta ja kolmanneksi kuulan. Jos nämä menevät väärässä järjestyksessä, tykit voi puhdistaa puhdistus-esineellä (vesisangolla ja mopilla ). Peliä ei pääse pelaamaan, ellei sinulla ole pirate badgea tai kapteeni tai joku muu merirosvoa ylempi anna sinulle lupaa tai käskyä ampua tykillä.

Navigating-navigaatiopeli, jossa laitetaan erilaisia kuvioita oikeesiin paikkoihin kolmella ympyrällä. Vaatii officer badgen pelatakseen tai vain Pirate badgen, jos joku komentaa pelaamaan navigointia.

Battle Navigation, eli taistelunavigointi, jossa ohjaat laivaa/laivaasi, yrittämällä tuhota/saada kiinni toinen laiva. Pelilajissa kenttässä on pyörteitä,jotka ohjaavat laivan takaisin tai pyörteen toiselle puolelle (pyörteen koko on neljä ruutua). Yrität ampua vihollista,niin kunnes se häviää/nappaa sinut(tai itse nappaat sen). Jos nappaat sen tai toisin päin, joudut taistelemaan (miehistösi myös) taistelu-puzzlea, joita on kaksi, miekkataistelu ( Swordfight ) ja nyrkkitappelu ( Rumble ). Kumpi se on, riippuu vastustajasta. Voittaja laiva saa laivan sisältöä (rahaa, rommia, kanuunankuulia ym.).

Rumble (nyrkkeily), joka on lähestulkoon samanlainen kuin aapelissa suosittu peli nimeltä poks

2. Korttipelit (Carousing Skills)

Hearts, joka on siis korttipeli Hertta

Pokeri (Texas hold 'em)

Spades (Padat)

Treasure Drop (Aarteen pudotus)

Drinking (Juominen)

3.Työskentely-pelit (Crafting Skills)

Alchemistry eli Alkemia, jossa täytetään pulloja oikeilla väreillä pyörittämällä putkenpalasia, jotta väri tulee ylhäältä alas. jos väri on väärä, pullo rikkoutuu.

Distilling eli Tislaus. Tällä pelillä valmistetaan laivoihin tarvittavaa rommia, jota merirosvot juovat. Pelissä siirretään kuplia pystyriveihin ja totta kai samanvärisiä samoihin riveihin mahdollisimman paljon. Siniset ovat huonoja, ruskeat neutraaleja ja Valkoiset hyviä kuplia eli valkoisia kuplia pyritään saamaan yhteen riviin mahdollisimman monta ja jopa koko rivi. (Ei ole oikeastaan hankalaa kun sen oppii) Incredibleen suoritukseen pitää kuitenkin tehdä 10-12 peräkkäistä täysin valkoisia rivejä.

Blacksmithing eli taonta. Tässä pelissä tyhjennetään kenttää klikkaamalla ruutuja.

Foraging, jossa ideana on saada erilaisia arkkuja itselleen.

Shipwrightery eli laivanrakennusta.

Arvot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Miehistössä (crew)
 • Jobbing pirate

-Jobbing pirate on joko itsenäinen merirosvo tai kuuluu johonkin toiseen miehistöön, mutta on pyytänyt päästä auttamaan/ kutsuttu auttamaan laivalle.

 • Cabin person

-Cabin person on liittynyt miehistöön ja hän voi astua miehistön laivoihin, mutta pelata vain Sailing, Bilging ja Carpenting pelejä, jollei häntä määrätä pelaamaan Gunningia.

 • Pirate

-Pirate on kuin Cabin person, mutta ei tarviste määräystä pelatakseen Gunningia, jos hän omistaa Pirate-badgen, ja hänet voidaan määrätä navigoimaan.

 • Officer

-Officer voi käyttää miehistön laivoja, jotka eivät ole lukittuja tai ovat hänen omiaan.

 • Fleet officer
 • Senior Officer
 • Captain

Liittoutumassa (flag)

 • Member
 • Lord/Lady
 • Prince/Princess
 • King/Queen
 • Monarch

Lisäksi on

 • Greeter
 • Ocean Master

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on myös mahdollista saada erilaisia palkintoja jotka näkyvät hahmon info-osiossa, jossa voit luoda oman palkintohyllysi. Esim. Palkintoja Broad:( Peli )( Carpenting, Bilging, Bnavigating, Navigating, Sailing, Gunning ) Expert: ( Peli ) ( -II- ) Sunken: ( Kun olet hävinnyt taistelussa ja laivasi on uponnut, saat Driftwood palkinnon ) Atlantis: Atlantiksella taistelemisesta merihirviöitä vastaan saa lukuisia palkintoja ( Kypäriä, Haarniskoja, Jopa Rapuja.. ) ja monia muita. Sublime: kun olet saavuttan exp tason, Sublimesta saat kultaisen merkin palkintoihisi. Sublime on kaikissa taidoissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]