Puuhapuisto Veijari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

  Puuhapuisto Veijari on Saarijärven Kolkanlahdessa sijaitseva seikkailupuisto. Se tunnettiin ennen nimellä Saarijärven Vesieläinpuisto.

Puisto avattiin vuonna 1988. Alueen suunnittelusta vastasi saarijärveläinen arkkitehti Jouko Berg. Nimi muutettiin vuonna 2012 Puuhapuisto Veijariksi, kun kohteen omistaja vaihtui. Kohteen omisti Saarijärven Vesieläinpuisto Oy, joka oli lähes kokonaisuudessaan Saarijärven kaupungin omistama osakeyhtiö. Alueen rakennukset ja liiketoiminnot oli vuokrattu Kurun Lomasaari Oy:lle, jonka toiminnasta vastasivat Elina ja Sami Krook.

Matkailukohde rakennettiin alueella olevan Kappelilammen ympärille. Paikallinen eläinlääkäri Veikko Ikkala käynnisti 1960-luvun keskivaiheilla lohen kasvatus- ja myyntitoiminnan[1]. Hän myös kokeili alueella porojen kasvatusta, mikä ei onnistunut paikallisissa olosuhteissa. Nykyisen puiston vesialueet on laajennettu muokkaamalla alkuperäisen puron ympäristöä. Alueen Tenavapihan keskellä sijaitseva ns. Punainen tupa on alun perin eläinlääkäri Ikkalan rakentama asuintalo.

Puuhapuisto Veijarin ollessa auki kesällä siellä voi käydä katsomassa erilaisia eläimiä, kuten lampaita ja jäniksiä. Puuhapuisto Veijarissa on myös Akvaario, jossa on useita kalalajeja, sekä Eläintalo jossa asustelee lähinnä matelijoita. Puuhapuistosta löytyy myös Pieneläintalo, jossa asustelee muun muassa jäniksiä ja jyrsijöitä.[2]

Puuhapuistoa voisi kuvailla Saarijärven "omatoimihuvipuistoksi". Siellä on monenlaisia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten uimaranta ja kanootteja, sekä useampi pomppulinna ja rinnepompputalo.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Turisteille tekojärvestä onkikaloja Saarijärvellä. Helsingin Sanomat, 13.12.1964, s. 7. Näköislehden aukeama (tilaajille).
  2. Puuha- ja Eläinpuisto Veijari www.veijari.net. Arkistoitu 1.4.2016. Viitattu 20.3.2016.
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.