Putoojat

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Putoojat
The Inbetweeners
Tyyli komedia
Kestoaika 25 minuuttia
Luoja(t) Damon Beesley
Iain Morris
Pääosissa Simon Bird
Joe Thomas
James Buckley
Blake Harrison
Alkuperämaa  Iso-Britannia
Verkko Iso-Britannia E4
Suomi TV2
Esitetty Iso-Britannia 2008-05-011. toukokuuta 2008 – 2010-10-1818. lokakuuta 2010
Tuotantokausia 3
Jaksoja 18
Tunnuskappale Morning Runner: "Gone Up in Flames"
Vastaava(t) tuottaja(t) Christopher Young

Putoojat (engl. The Inbetweeners) on brittiläinen komediasarja, jota tehtiin vuosina 2008–2010. Sarjaa esitettiin brittiläisellä E4-kanavalla ja Suomessa TV2:lla. Enimmillään sarjaa katsoi Yhdistyneessä kuningaskunnassa 2,2 miljoonaa katsojaa, mikä oli E4-kanavan ennätys tuolloin.[1]

Putoojat kertoo neljästä esikaupunkilaisesta teinistä, jotka käyvät kuvitteellista Rudge Parkin koulua. Jaksoissa käsitellään koulukiusaamista, rikkonaista perhe-elämää, välinpitämättömiä opettajia ja enimmäkseen pieleen meneviä seksuaalisia kohtaamisia.

Televisiosarjan faneiksi ilmoittautuneita koomikkoja ovat muun muassa Jimmy Carr, Ricky Gervais ja Anthony Head, joka myös näyttelee The Inbetweeners-elokuvissa.[2]

Sarjan henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Will McKenzie (Simon Bird) on sarjan päähenkilö. Hän on nelikon järkevin hahmo, mutta silti taipuvainen vääriin valintoihin, ja hänen sarkasminsa aiheuttaa toisinaan ongelmia suhteessa muihin ihmisiin. Tunne-elämältään Will on turhautunut romantiikan puutteen vuoksi.
  • Jay Cartwright (James Buckley) on epäkypsä poika, jolla on seksuaalisia päähänpinttymiä. Hän kertoo hurjia juttuja ”naisseikkailuistaan”, vaikka on todellisuudessa ryhmän kokemattomin henkilö.
  • Simon Cooper (Joe Thomas) saa usein neuroottisia raivokohtauksia, mutta on muutoin kiltti ja lojaali ystävä.
  • Neil Sutherland (Blake Harrison) on yksinkertainen tyyppi ja ainoa, joka uskoo Jayn seksijutut sellaisinaan. Hänellä on tyttöystäviä enemmän kuin muilla nelikon jäsenillä.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Inbetweeners Movie sai ensi-iltansa vuonna 2011 ja menestyi ennätyksellisen hyvin katsojien keskuudessa. Se keräsi avausviikonloppunaan historian suurimmat komediaelokuvan lipunmyyntitulot Isossa-Britanniassa.[3] Jatko-osa The Inbetweeners 2 sai ensi-iltansa vuonna 2014 ja teki uuden lipunmyyntiennätyksen.[4] Australiassa jatko-osa oli viikonlopun katsotuin tultuaan ensi-iltaan.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Putoojat voitti yleisöpalkinnon vuoden 2010 Britannian Akatemian TV-palkintogaalassa, ja parhaan tilannekomedian palkinnon (British Comedy Award) samana vuonna. Sarja palkittiin merkittävänä brittiläisenä komediana (Outstanding Contribution to British Comedy) vuonna 2011.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. John Plunkett: The Inbetweeners pulls highest-ever audience for E4 The Guardian. 14.9.2010. Viitattu 7.8.2015. (englanniksi)
  2. The Inbetweeners Top Ten Moments Channel 4. Viitattu 7.8.2015. (englanniksi)
  3. Jason Gregory: The Inbetweeners Movie is a Box Office Hit Gigwise. 18.8.2011. Viitattu 7.8.2015. (englanniksi)
  4. Jacob Stolworthy: The Inbetweeners 2 smashes UK box office records The Telegraph. 7.8.2014. Viitattu 7.8.2015. (englanniksi)
  5. British Comedy Awards: Inbetweeners takes outstanding achievement prize The Guardian. 17.12.2011. Viitattu 7.8.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]