Putoojat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Putoojat
The Inbetweeners
Tyyli komedia
Kestoaika 25 minuuttia
Luoja(t) Damon Beesley
Iain Morris
Pääosissa Simon Bird
Joe Thomas
James Buckley
Blake Harrison
Alkuperämaa  Iso-Britannia
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Iso-Britannia E4
Suomi TV2
Esitetty Iso-Britannia 2008-05-011. toukokuuta 2008 – 2010-10-1818. lokakuuta 2010
Tuotantokausia 3
Jaksoja 18
Tunnuskappale Morning Runner: "Gone Up in Flames"
Vastaava(t) tuottaja(t) Christopher Young
Aiheesta muualla
IMDb

Putoojat (engl. The Inbetweeners) on brittiläinen komediasarja, jota tehtiin vuosina 2008–2010. Sarjaa esitettiin brittiläisellä E4-kanavalla ja Suomessa TV2:lla. Enimmillään sarjaa katsoi Yhdistyneessä kuningaskunnassa 2,2 miljoonaa katsojaa, mikä oli E4-kanavan ennätys tuolloin.[1]

Putoojat kertoo neljästä esikaupunkilaisesta teinistä, jotka käyvät kuvitteellista Rudge Parkin koulua. Jaksoissa käsitellään koulukiusaamista, rikkonaista perhe-elämää, välinpitämättömiä opettajia ja enimmäkseen pieleen meneviä seksuaalisia kohtaamisia.

Televisiosarjan faneiksi ilmoittautuneita koomikkoja ovat muun muassa Jimmy Carr, Ricky Gervais ja Anthony Head, joka myös näyttelee The Inbetweeners-elokuvissa.[2]

Sarjan henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Will McKenzie (Simon Bird) on sarjan päähenkilö. Hän on nelikon järkevin hahmo, mutta silti taipuvainen vääriin valintoihin, ja hänen sarkasminsa aiheuttaa toisinaan ongelmia suhteessa muihin ihmisiin. Tunne-elämältään Will on turhautunut romantiikan puutteen vuoksi.
  • Jay Cartwright (James Buckley) on epäkypsä poika, jolla on seksuaalisia päähänpinttymiä. Hän kertoo hurjia juttuja ”naisseikkailuistaan”, vaikka on todellisuudessa ryhmän kokemattomin henkilö.
  • Simon Cooper (Joe Thomas) saa usein neuroottisia raivokohtauksia, mutta on muutoin kiltti ja lojaali ystävä.
  • Neil Sutherland (Blake Harrison) on yksinkertainen tyyppi ja ainoa, joka uskoo Jayn seksijutut sellaisinaan. Hänellä on tyttöystäviä enemmän kuin muilla nelikon jäsenillä.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Inbetweeners Movie sai ensi-iltansa vuonna 2011 ja menestyi ennätyksellisen hyvin katsojien keskuudessa. Se keräsi avausviikonloppunaan historian suurimmat komediaelokuvan lipunmyyntitulot Isossa-Britanniassa.[3] Jatko-osa The Inbetweeners 2 sai ensi-iltansa vuonna 2014 ja teki uuden lipunmyyntiennätyksen.[4] Australiassa jatko-osa oli viikonlopun katsotuin tultuaan ensi-iltaan.

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Putoojat voitti yleisöpalkinnon vuoden 2010 Baftan televisiopalkintogaalassa, ja parhaan tilannekomedian palkinnon (British Comedy Award) samana vuonna. Sarja palkittiin merkittävänä brittiläisenä komediana (Outstanding Contribution to British Comedy) vuonna 2011.[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. John Plunkett: The Inbetweeners pulls highest-ever audience for E4 The Guardian. 14.9.2010. Viitattu 7.8.2015. (englanniksi)
  2. The Inbetweeners Top Ten Moments Channel 4. Viitattu 7.8.2015. (englanniksi)
  3. Jason Gregory: The Inbetweeners Movie is a Box Office Hit Gigwise. 18.8.2011. Viitattu 7.8.2015. (englanniksi)
  4. Jacob Stolworthy: The Inbetweeners 2 smashes UK box office records The Telegraph. 7.8.2014. Viitattu 7.8.2015. (englanniksi)
  5. British Comedy Awards: Inbetweeners takes outstanding achievement prize The Guardian. 17.12.2011. Viitattu 7.8.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]