Punaisen Ristin Nuorten turvatalo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Punaisen Ristin Nuorten turvatalot antavat apua ja tukea 12–19-vuotiaille nuorille ja heidän perheilleen kaikenlaisissa pulma- ja kriisitilanteissa. Nuorten turvatalot tekevät ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä ja toimivat aina yhdessä perheen kanssa. Tarvittaessa Nuorten turvataloilta saa myös väliaikaisen yöpymispaikan.

Nuorten turvatalojen palvelut ovat maksuttomia. Nuori tai perhe voi hakeutua tai soittaa turvataloon ilman lähetettä ja ajanvarausta talojen aukioloaikoina. Arkisin Nuorten turvatalon työntekijän tavoittaa puhelimitse myös päiväsaikaan. Nuorten turvatalot sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Nuorten vastaanotto ja majoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori voi tulla turvatalolle vain juttelemaan. Turvatalo on avoinna joka päivä illasta aamuun klo 17–10. Tarpeen vaatiessa turvatalosta saa väliaikaisen yöpymispaikan, josta sovitaan huoltajan kanssa. Nuorelle majoitus on maksuton eikä hän tarvitse sitä varten lähetettä.

Perhehuone[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuori perheineen voi tulla keskustelemaan perhehuoneeseen, vaikka väliaikaiselle majoitukselle ei olisikaan tarvetta. Tavoitteena on löytää yhteisymmärrys nuoren ja tämän perheen välille ja tarvittaessa ohjata heitä eteenpäin. Perheelle palvelu on maksuton.

Itsenäistymisen tuki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorella on mahdollisuus saada turvatalolta yksilöllistä tukea oman, tasapainoisen elämän aloittamiseksi. Työskentely perustuu luottamukselliseen ohjaukseen, jossa huomioidaan myös nuoren perhe. Nuorten ja perheiden tukemisen lisäksi turvatalot tekevät jatkuvaa yhteistyötä esimerkiksi koulujen ja muiden nuoren kannalta hyödyllisten tahojen kanssa. Itsenäistymisen tuki on omana palvelumuotonaan Helsingin, Tampereen ja Espoon turvataloissa.

Läheisneuvonpito[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turussa on mahdollisuus saada läheisneuvonpidon apua.

Ystävä- ja ryhmätoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorten turvatalot järjestävät erilaista ystävä- ja ryhmätoimintaa. Lisätietoja antaa lähin Nuorten turvatalo.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]