Pukkisaari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pukkisaari
Muut nimet
Bockholm, Stora Bockholm
Sijainti
Merialue
Pinta-ala
0,14 km²
Kartta

Pukkisaari on huvilasaari Espoon itäsaaristossa. Se sijaitsee noin kaksi kilometriä Matinkylän Nuottaniemen venesatamasta kaakkoon. Espoon virallisessa kaupunginosajaossa Pukkisaari kuuluu Matinkylään; saaren ja Matinkylän manneralueen välinen etäisyys on runsas kilometri.[1]

Pukkisaaren pinta-ala on noin 14 hehtaaria. Se kuuluu Espoon itäsaariston rakennetuimpiin saariin.[2] Saaren keskiosa on sisä- ja välisaaristolle tavanomaista havupuuvaltaista metsää. Pukkisaaren korkeimmat kohdat ovat yli kymmenen metriä merenpinnan yläpuolella.

Pukkisaaren naapurisaaria ovat Iso Vasikkasaari luoteessa, Flakaholm koillisessa, Miessaari idässä, Pyöräsaari etelässä ja Pikku Pukkisaari lännessä.[1]

Pukkisaari on saanut nimensä aikakautena, jolloin se oli pukkien laidunmaata.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Pukkisaari Espoon opaskartalla
  2. SAARISTON OSAYLEISKAAVA : Selostus (pdf) (1.2.3 Rakennettu ympäristö ja maankäyttö) Espoo.fi. 10.11.2015. Espoo: Espoon kaupunki. Arkistoitu 15.4.2017. Viitattu 11.5.2018.
  3. Sami Suviranta: Matinkylä – Mattby (html) (Pyöräsaari –Julholmen) Espoo.fi. 2007. Espoo: Espoon kaupunki. Arkistoitu 17.8.2018. Viitattu 29.5.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]