Promiscuous

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Promiscuous”
Nelly Furtado ft. Timbaland
Singlen ”Promiscuous” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Loose
 Nauhoitettu  2005; The Hit Factory (Miami, Florida)
 Julkaistu 25. huhtikuuta 2006[1]
 Formaatti CD single, digitaalinen lataus, maxi single
 Tuottaja(t) Timbaland, Danja, Jim Beanz
 Tyylilaji R&B, hip hop, dancepop
 Kesto 04.02
 Levy-yhtiö Geffen, Mosley
Nelly Furtadon muut singlet
No Hay Igual
2006
”Promiscuous”
2006
Maneater
2006
Timbalandin muut julkaisut
Are You Feelin' Me?
2005
”Promiscuous”
2006
SexyBack
2006

Promiscuous on kanadalaisen laulaja-lauluntekijä Nelly Furtadon kappale hänen kolmannelta, Loose-studioalbumilta. Kappaleella vierailee yhdysvaltalainen tuottajaräppäri Timbaland. Kappaleen sanoittivat Furtado, Timothy "Attitude" Clayton, Timbaland sekä Nate "Danja" Hills, joista kaksi viimeisintä myös tuottivat sen. Kappaleen sanoitukset, jotka Furtado ja Clayton pääosin kirjoitti, kertoo keskustelusta miehen ja naisen välillä, jotka kutsuvat toisiaan promiskuiteeteiksi.

"Promiscuous" julkaistiin Loose-albumin johdantosinglenä Yhdysvalloissa alkuvuodesta 2006 sekä toisenlaisena versiona kaikkialla muualla maailmassa saman vuoden puolivälissä latinalaista amerikkaa lukuun ottamatta, jossa se puolestaan julkaistiin vasta loppuvuodesta. Myöhemmin singlejulkaisu sisälsi 29. heinäkuuta 2008 uudelleenjulkaistun Bratz: Motion Picture Soundtrackin.

Kappale sai pääosin positiivisen vastaanoton, joidenkin kriitikkojen pitäessä sitä Loosen kohokohtana. "Promiscuous" oli kansainvälinen menestys ja siitä tuli Furtadon ensimmäinen kappale, joka on saavuttanut Yhdysvalloissa listan kärjen. Se on myös ensimmäinen kanadalaisen naisartistin kappale, joka saavutti Billboard Hot 100-listan kärjen sitten R. Kellyn ja Celine Dionin vuonna 1998 julkaistun I'm Your Angelin.[2] Kappale saavutti listan kärjen myös Uudessa-Seelannissa sekä pääsi kymmenen parhaan joukkoon monilla Euroopan singlelistoilla.

Kappale voitti vuoden 2006 Billboard Music Awardsissa kategoriassa "Vuoden paras pop-single" sekä oli ehdolla 49:ssä vuosittaisessa Grammy-palkintogaalassa kategoriassa "Paras pop-duetto vokaaleilla". Kappaleen musiikkivideolla nähdään kohtauksia Furtadosta sekä Timbalandista, jota Furtado kuvailee "sanalliseksi ping-pong peliksi".[3] Videolla esiintyy cameo-roolissa myös Keri Hilson, Justin Timberlake ja Brian Myles.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Promiscuous (song)
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.