Tämä projektisivu on osittain suojattu muutoksilta.

Wikipedia:Tietoja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikä on Wikipedia?

Wikipedian logo.
Wikipedian logo.

Wikipedia on Internetissä usealla kielellä julkaistava ilmainen vapaan sisällön tietosanakirja, joka perustuu wiki-tekniikkaan ja vapaaehtoisten aktiivisuuteen.

Wikipedian perustivat Internet-yrittäjä Jimmy Wales ja filosofi Larry Sanger tammikuussa 2001. Wales luonnehtii hanketta seuraavasti: ”Kuvittele maailma, jossa kaikilla on vapaa pääsy kaikkeen inhimilliseen tietämykseen. Se on tehtävämme.”

Helmikuussa 2002 avattu suomenkielinen Wikipedia on yksi sadoista Wikipedioista. Suomenkielinen Wikipedia on 569 313 artikkelillaan artikkelimäärältään 25. suurin Wikipedia. Nimi Wikipedia juontuu havaijin kielen sanoista ”wiki wiki”, mikä tarkoittaa nopeaa, sekä kreikan kielen sanoista ”enkyklios paideia”, joista johtuu monissa kielissä käytetty tietosanakirjaa tarkoittava sana encyclopedia. Aiheesta lisää artikkelissa.

Uusi Wikipediassa?




Yhteystiedot

Katso → Wikipedia:Yhteystiedot

Lisätietoa Wikipediasta

Sisarhankkeet

Wikipediaa ylläpitää voittoa tavoittelematon Wikimedia Foundation, joka ylläpitää muitakin monikielisiä vapaan sisällön hankkeita:

Commons
Yhteisiä mediatiedostoja
Hautomo
Uusien projektien hautomo
MediaWiki MediaWiki
Wiki-ohjelmiston kehitys
Meta-Wiki
Wikimedian hankkeiden koordinaatio
Wikiaineisto
Vapaiden tekstien arkisto
Wikidata
Vapaa tietopankki
Wikikirjasto
Vapaita oppikirjoja ja oppaita
Wikimatkat
Matkaopas
Wikiopisto
Vapaa oppimisen verkkoyhteisö
Wikisanakirja
Sanakirjoja
Wikisitaatit
Sitaattikokoelmia
Wikispecies
Lajien luettelo
Wikiuutiset
Uutispalvelu

Wikipedian kuvituksen tärkein lähde on myös wiki-aatteella toimiva media-arkisto Wikimedia Commons, joka sisältää yli 45 000 000 tekijänoikeuksista vapaata tai vapaasti levitettävää kuvaa ja muuta mediatiedostoa.

Wikimedia Suomi -yhdistys

Wikimedia Suomi -yhdistys on Wikimedian Suomen paikallisyhdistys, jonka päämääränä on edistää Wikipedian sekä muiden Wikimedia Foundationin ylläpitämien palveluiden tuntemusta ja käyttöä sekä vapaan sisällön luontia ja levittämistä.