Problem (kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Problem”
Ariana Grande ft. Iggy Azalea
Singlen ”Problem” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta My Everything
 Julkaistu 28. huhtikuuta 2014
 Formaatti CD single, digitaalinen lataus
 Tuottaja(t) Max Martin, Shellback, Ilya, Peter Carlsson
 Tyylilaji dancepop, R&B
 Kesto 03.13
 Levy-yhtiö Republic
Ariana Granden muut singlet
Santa Baby
2013
”Problem”
2014
Break Free
2014
Iggy Azalean muut singlet
Fancy
2014
”Problem”
2014
No Mediocre
2014

Problem on yhdysvaltalaislaulaja Ariana Granden kappale, jolla vierailee australialaisräppäri Iggy Azalea. Sen julkaisi Republic Records Granden My Everything-studioalbumin johdantosinglenä 28. huhtikuuta 2014.[1] Kappaleen sanoittivat Ariana Grande, Iggy Azalea, Savan Kotecha, Ilya sekä Max Martin, joista kaksi viimeisintä myös tuottivat kappaleen yhdessä Shellbackin kanssa. "Problem" on ylätempoinen dancepop- ja R&B-kappale, joka koostuu rumpuihin, saksofoniin ja trumpetteihin pohjautuvasta melodiasta. Kappaleen kertosäe sisältää kreditoimattomia sanoja yhdysvaltalaiselta hip hop artisti Big Seanilta. Sanoituksellisesti Grande on kertonut kappaleen kertovan "tunteesta, kun on kauhuissaan lähestymässä uudelleen suhdetta, joka on mennyt pieleen, mutta haluaa siitä huolimatta suhdetta takaisin enemmän kuin mitään muuta".[2]

"Problem" sai pääosin positiivisen vastaanoton musiikkikriitikoilta; monet ylistivät sen kokonaistuotantoa saksofonien sisällyttämisen ansiosta, kun taas toiset yllättyivät kappaleen takaisiniskevästä äänestä sekä 1990-luvun vaikutteista.[3] Kappale debytoi Billboard Hot 100-listan sijalla kolme, myyden 438 000 kopiota sen ensimmäisen viikon aikana, muodostuen Granden uran eniten digitaalisena myydyksi singleksi. Myöhemmin kappale pääsi listan sijalle kaksi, ohittaen "The Wayn" hänen suurimpana hittinä Yhdysvalloissa. Siitä tuli myös Azalean toiseksi parhaiten menestynyt kappale Yhdysvalloissa heti hänen oman singlensä "Fancyn" jälkeen. "Problem" pysyi Billboard Hot 100-listan kymmenen parhaan joukossa ensimmäiset kuusitoista viikkoa, saavuttaen sijan kolme debyytin 7. toukokuuta 2014 sekä pudoten kymmenen parhaan joukosta 27. elokuuta 2014. Kappale menestyi erittäin hyvin myös kansainvälisesti, saavutettuaan singlelistan kärjen Irlannissa, Uudessa-Seelannissa, Skotlannissa sekä Isossa-Britanniassa, Kymmenen parhaan joukkoon se pääsi myös monissa muissa valtioissa, mukaan lukien Australiassa, Kanadassa, Ruotsissa, Tanskassa ja Kreikassa. "Problem" teki myös historiaa Britannian singlelistalla, oltuaan siellä listahistorian ensimmäinen kappale, joka on saavuttanut listan kärjen sekä myynti- että lataustilastoissa. Se saavutti myös Billboard Pop ja Rhytmic Songs-radiolistojen kärjet.

Markkinoidakseen kappaletta Grande esitti sen livenä ensin vuoden 2014 Radio Disney Music Awardsissa, jota seurasivat esitykset vuoden 2014 iHeartRadio Music Awardsissa, Ellen DeGeneres Showssa sekä vuoden 2014 Billboard Music Awardsissa. Kappaleeseen liittyvä musiikkivideo kuvattiin singlejulkaisua seuraavana päivänä, jonka tuottajana toimi Nev Todorovic. Video julkaistiin Granden virallisella VEVO-kanavalla 30. toukokuuta 2014.[4] Recording Industry Association of America (RIAA) on palkinnut kappaleen viisinkertaisella platinalla. Video voitti vuoden 2014 MTV Video Music Awardsissa kategoriassa "Paras popkappaleen musiikkivideo" sekä kappale itsessään voitti vuoden 2014 MTV Europe Music Awardsissa kategoriassa "Paras kappale".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Problem (Ariana Grande song)
Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.