Princess Ai

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Princess Ai
プリンセス·アイ物語
('Princess Ai Monogatari)
Genre fantasia, romantiikka
Manga
Tekijä Courtney Love, DJ Milky
Julkaisija Japanin lippu Shinshokan
Suomen lippu Punainen Jättiläinen
Yhdysvaltain lippu Tokyopop
Sarjajulkaisulehti Wings
Ensimmäinen painatus 6. heinäkuuta 20047. helmikuuta 2006
Kirjojen lukumäärä 3

Princess Ai (jap. プリンセス·アイ物語, Princess Ai monogatari) on Misaho Kujiradōn kolmiosainen shōjo-mangasarja, joka pohjautuu Courtney Loven ja DJ Milkyn kirjoittamaan tarinaan. Sarjakuva kertoo muistinsa menettäneestä Ai-nimisestä tytöstä, joka herää hämmentyneenä Tokion kadulla ja joka lähtee selvittämään kuka hän on ja miksi hän on Tokiossa. Suomeksi sarjaa julkaisee Punainen Jättiläinen.

Sarjalle luvattiin myös jatkoa: yksiosaiset Rumors From The Other Side (2008), Encounters (2009), strippikokoelma Princess Ai of Ai Land (2009) ja kolmiosainen jatkosarja The Prism Of Midnight Dawn (2009). Niistä Rumors From The Other Side ilmestyi tavallisesti ja The Prism Of Midnight Dawn alkoi ilmestyä nimellä Keskiyön kajastus, mutta Princess Ai of Ai Land sekä Encounters peruttiin erimielisyyksien takia[1]. Myöhemmin Encounters ilmestyi Pauna Media Groupilta nimellä Princess Ai: Kohtaamisia.

Suomeksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Princess Ai. Osa 1, Kärsimys. (Princess Ai, vol. 1: Destitution, 2004.) Suom. Antti Grönlund. Punainen jättiläinen, 2006. ISBN 952-5630-04-8.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.