Prince of Persia: The Two Thrones

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Prince of Persia: The Two Thrones
Kehittäjä Ubisoft Montreal
Ubisoft Casablanca
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Steam, GOG.com, Humble Store, Nintendo eShop ja PlayStation Store
Ohjaaja Jean-Christophe Guyot
Tuottaja Ben Mattes
Suunnittelija Kevin Guillemette
Käsikirjoittaja Corey G. May
Michael Wendschuh
Säveltäjä Stuart Chatwood
Inon Zur
Ohjelmoija Charles Jacob
Pelisarja Prince of Persia
Pelimoottori Jade
Julkaistu PlayStation 2
  • NA 1. joulukuuta 2005
  • EU 2. joulukuuta 2005
GameCube, Windows, Xbox
  • NA 1. joulukuuta 2005
  • EU 9. joulukuuta 2005
PlayStation 3
  • EU 16. marraskuuta 2010
  • NA 21. joulukuuta 2010
Lajityyppi toimintaseikkailu, tasohyppely, hack and slash
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
OFLC: MA15+
PEGI: 16
Alusta Nintendo GameCube, Mac OS X, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Wii, Windows, Xbox
Jakelumuoto DVD, CD, UMD, optinen levy, Blu-ray
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Prince of Persia: The Two Thrones on Ubisoft Montrealin kehittämä ja Ubisoftin julkaisema, tasohyppelyä ja toimintaseikkailua yhdistelevä videopeli. Se julkaistiin alun perin vuonna 2005 PlayStation 2:lle Xboxille, Nintendo GameCubelle ja Microsoft Windowsille. Vuonna 2007 peli julkaistiin Wiille ja PlayStation Portablelle nimellä Prince of Persia: Rival Swords.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin päähenkilö, Persian prinssi, on palaamassa purjeveneellä Ajan Saarelta takaisin Persiaan mukanaan Kaileena, ajan keisarinna. Persiaan on kuitenkin hyökännyt aasialainen armeija, joka upottaa prinssin veneen. Prinssi ei kykene puolustamaan Kaileenaa hyökkääjiltä, jotka kaappaavat naisen mukaansa. Prinssi lähtee etsimään Kaileenaa, ja myöhemmin hän löytää naisen palatsin huipulta ja ryntää pelastamaan tämän. Prinssin yllätyksekseen Sands of Time -pelistä tuttu Vizier on taas asialla ja aikoo tappaa Kaileenan Ajan Tikarin avulla, jotta saisi itselleen ikuisen elämän ja voiman. Tapettuaan Kaileenan tikarilla Vizier vapauttaa Ajan Hiekat taas valloilleen, jotka saavat Prinssissä aikaan erinäisiä muutoksia. Prinssin käteen on isketty ja lopulta tarrautunut kiinni hohtava piikkiketju. Jonkin ajan kuluessa Prinssin käteen alkaa sattua, ja hän tippuu syvään kaivoon.

Prinssin herättää outo ääni, joka käskee häntä heräämään. Myöhemmin selviää, että outo ääni on prinssin pimeä puoli: varjoprinssi. Ääni kertoo, että prinssistä on tullut paljon vahvempi ja nopeampi, ja prinssille myös selviää, että hän muuttuu epäsäännöllisen väliajoin varjoprinssiksi. Prinssi lähtee kohti Babylonin keskustoja katsoakseen, minne kaupunkilaiset ovat menneet. Tuhottuaan muutamia Ajan Hiekkojen teleportteja hän kohtaa areenalla jättiläisen, jonka hän voittaa varjoprinssin opastuksen avulla.

Jonkin ajan kuluttua Prinssi tapaa vanhan ystävänsä Farahin, joka ryhtyy auttamaan prinssiä. Matkallaan prinssi kohtaa naismaisen hiekkasalamurhaajan, jonka hän voittaa varjoprinssin hahmossa. Prinssi ja Farah saapuvat kaupungin aukiolle, jossa aasialaisarmeija piirittää heidät. Yhtäkkiä Persian kaupungin asukkaat ilmestyvät paikalle ja huutavat kunnianosoitusta Persian prinssille, jonka jälkeen alkaa verilöyly (molemmille puolille). Prinssi ja Farah pakenevat ja jatkavat matkaansa kohti Babylonin tornia. Saavuttuaan tornin huipulle he kohtaavat ”kuolemattoman” Vizierin, joka sieppaa Farahin mukaansa. Taisteltuaan Vizieriä vastaan prinssin on lopulta kohdattava varjoprinssi, joka aikoo ottaa vallan lopullisesti.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.