Pressiklubi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee yhdistystä. Sanan muista merkityksistä katso täsmennyssivua Pressiklubi.

Pressiklubi on Helsingissä vuodesta 1962 toiminut yhdistys, joka on rekisteröity vuonna 1999[1]. Viralliselta nimeltään se on Helsingin kansainvälinen lehdistöklubi, mutta tunnetaan ammattipiireissä "Pressinä".

Yhdistyksen tehtävänä on edistää journalistista kulttuuria ja sananvapautta sekä vahvistaa journalistien ammatillista identiteettiä.[2] Pressiklubi järjestää keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista, jotka liittyvät journalismiin, sananvapauteen tai vaikkapa työelämään.[3]

Pressiklubi toimi vuosina 2001-2014 Helsingin Asemaravintolan Pullman Barin yhteydessä. Nykyään klubilla ei ole omaa tilaa. [4] Sitä ennen se on toiminut Hotelli Marskissa, Ravintola Tekniskan yhteydessä ja lyhyen aikaa Kaivokadulla. Pressiklubi on nimensä mukaan perinteinen klubiravintola, joita Suomessa on enää harvoja.

Pressikubin jäseniä ovat Helsingin Sanomalehtimiesyhdistys HSY, Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liitto SAL ja Radio- ja Televisiotoimittajien Liitto RTTL. Kannatusjäseniä ovat Suomen Journalistiliitto SJL, ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry, Sähköisen Median päätoimittajayhdistys Sämpy, Aikakauslehtien päätoimittajat, Päätoimittajien yhdistys, Suomen tiedetoimittajain liitto ja Suomen freelance-journalistit. Pressin sisäänpääsyoikeus on kaikilla näiden yhteisöjen jäsenillä.

Klubin hallitus myöntää vip-kortteja muun muassa kansanedustajille, ministereille, mepeille ja ulkomaisten lähetystöjen pressivastaaville.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yhdistysnetti: rek.nro. 176.396
  2. Säännöt pressiklubi.fi. Viitattu 23.4.2017.
  3. Pressiklubi | Helsingin Seudun Journalistit www.hsj.fi. Viitattu 23.4.2017.
  4. Pressiklubi pressiklubi.fi. Viitattu 23.4.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.