Powerball

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PowerBall

PowerBall on Nanosecondin valmistama käsilihaksia vahvistava harjoitusväline, jonka toimintaidea pohjautuu gyroskooppiin. 300 gramman painoista voimapalloa pyöritetään ranneliikkeellä, jolloin pallo luo sitä suuremman vastavoiman, mitä nopeammin sitä pyörittää. Vastavoima voi olla jopa 15 kg.

PowerBall soveltuu muusikoille, useiden urheilulajien harrastajille (kuten golf, mailapelit, pallopelit ja motocross) sekä myös fysioterapiaan, pyöritettäessä pienellä kierrosnopeudella se hoitaa käden lihaksia.

Pallossa on erikoisuutena digitaalinen nopeusmittari, joka näyttää mm. kierrosnopeuden (RPM). Maailmanennätys on tällä hetkellämilloin? 16 732 RPM. Suomen ennätys on tällä hetkellämilloin? 15 707 RPM. Pallosta on olemassa myös kaksi erilaista metallista 350 Hz -mallia, jotka on valmistettu teräksestä. Toinen malli on kiiltävän krominen, jonka pyörittäminen on huomattavasti raskaampaa ja maailmanennätysnopeus kyseisellä pallolla on 14 091 RPM, kun taas kultapinnotteinen on kevyempi pyörittää ja sillä on päästy 20 082 RPM kierrosnopeuteen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Powerball.