Pilkkumies

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Polka-Dot-Man)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pilkkumies
Ensiesiintyminen Detective Comics #300 (Helmikuu 1962)
Henkilötiedot
Oikea nimi Abner Krill
Ryhmäsidokset Suicide Squad
Voimat Voi käyttää asunsa pilkkuja monina eri aseina ja välineinä

Pilkkumies (engl. Polka-Dot-Man), oikealta nimeltään Abner Krill, on DC Comicsin sarjakuvissa esiintyvä superrikollinen. Hahmon loivat Bill Finger ja Sheldon Moldoff ja se esiintyi ensimmäisen kerran Detective Comics #300 numerossa helmikuussa 1962. Hahmo on toiminut vähemmän tunnettuna Batmanin vihollisena ja tämän roistogallerian jäsenenä.

Fiktiivinen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pian sen jälkeen, kun Batman aloitti toimintansa Gotham Cityssä, Abner Krill oli yksi useista henkilöistä, jotka alkoivat tehdä pikkurikoksia superroistopukuihin pukeutuneina, toivoen herättävänsä Batmanin huomion. Kun hän loi pukunsa, Abner Krill hallitsi edistynyttä tekniikkaa puvun pilkkujen muodossa, joita ohjattiin puvun vyön kautta. Kun ne oli kiinnitetty hänen asuunsa, ne olivat inerttejä, mutta kun ne oli poistettu, ne suurentuivat ja niistä tuli erilaisia ​​​​laitteita, jotka voisivat auttaa hänen rikosharrastuksiaan, erityisesti lentävä lautanen, jota hän käytti pakoajoneuvona. Krill yritti käynnistää Gotham Cityssä rikollisaallon, joka perustuu pisteiden ja pilkkujen käyttöön, muuttaen niitä kuolettaviksi aseiksi tai pakoajoneuvoiksi, aina kun hän irrotti niitä asustaan. Hän kohtasi lopulta Batmanin sekä Robinin ja onnistui kidnappaamaan jälkimmäisen, kunnes Batmanin pysäytti hänet.

Krill palasi myöhemmin rikollisuuteen, koska oli vankilasta vapauduttuaan pitkään työtön, rahaton ja kyvytön maksamaan velkojaan. Hän päätti palata rikollisuuteen, mutta hänellä ei ollut enää varaa sähköllä toimivaan asuunsa, joten hän käytti ryöstöissä vain baseball-mailaa. Hän myös pahoinpiteli konstaapeli Foleyn, mutta joutui itse rikosetsivä Harvey Bullockin pahoinpitelemäksi. Pilkkumies sai tästä syyn haastaa poliisilaitoksen oikeuteen ja Harvey määrättiin käymään psykiatrilla.

Toipumisensa jälkeen Krillistä tuli sitoutunut alkoholisti, joka vietti enemmän aikaa juopottelemalla rähjäisissä baareissa kuin vaivaamalla Batmania. Siitä, että Robin oli jäljittänyt hänet leopardin avulla, tuli eräänlainen kestovitsi muiden roistojen joukossa. Nightwingina Dick Grayson kohtasi Pilkkumiehen toisen kerran, kun hän sotki My Alibi -baarin, joka tunnetaan alamaailman vakituisista asiakkaista, jotka takasivat toistensa olinpaikan, kun he olivat poissa rikoksista. Nightwing heitti Krillin näyteikkunan läpi kadulle, josta poliisi otti hänet kiinni.

Myöhemmin Pilkkumies (palattuaan alkuperäiseen aliakseensa) ilmestyi uudelleen uudella ilmeellä liittyen kenraali Immortuksella työskentelevään roistoryhmään. Immortus, professori Milon avulla, päivitti roistojen voimat ja laitteet. Kenraali Immortuksen seuraajana professori Milo on oletettavasti käyttänyt Pilkkumiestä sisäistääkseen hänen teknologiansa. Ryhmä purettiin, kun Ihmisliekki petti heidät. Suurin osa kuoli julmassa taistelussa, mukaan lukien Pilkkumies, jonka pää murskautui, kun viemärikaivon kansi putosi hänen päälleen.

Pilkkumies esiintyi lyhyesti Injustice 2 sarjakuvassa, jossa hän oli yksi Suicide Squad ryhmän jäsenistä, kunnes Jason Todd saapui paikalle Batmaniksi naamioituneena ja teppoi hänet.

Muussa mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Pilkkumies esiintyi cameo-roolissa Batman: The Brave and the Bold sarjassa, jossa hänellä ei ollut puheroolia.
  • Pilkkumies esiintyi cameo-roolissa animaatioelokuvassa The Lego Batman Movie, jossa hänellä ei ollut puheroolia.
  • Pilkkumies esiintyi elokuvassa The Suicide Squad: Suicide Mission, jossa häntä esitti David Dastmalchian. Tämä versio hahmosta on S.T.A.R. Labs -tutkijan poika, jonka hänen isänsä altisti yhdessä hänen sisaruksensa kanssa moniulotteiselle virukselle yrittääkseen muuttaa heistä supersankareita. Seurauksena oli, että hänellä ilmeni sairaus, joka saa hänen kehoonsa kasvamaan ajan mittaan monivärisiä pilkkuja ja hehkuvia märkärakkuloita, joita hänen on karkotettava vähintään kahdesti päivässä ja joita voidaan käyttää tuhoavina ammuksena. Äitinsä tappamisen jälkeen hänet lähetettiin Belle Reven vankilaan, ja traumaattisen kasvatuksensa vuoksi hän näkee kaikki ympärillään olevat äitinään. Elokuvassa Amanda Waller värvää Pilkkumiehen liittymään Iskuryhmä X:ään ja lähettää sen soluttautumaan ja tuhoamaan Corton Maltesen Jötunheim-nimisen laboratorion, jossa Starro on. Starro murskaa Pilkkumiehen lonkerollaan tämän avustaessaan ryhmää hyökkäyksessä avaruusoliota vastaan.

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Batman: The Widening Gyre #4. (helmikuu 2010).
  • Detective Comics #300. (helmikuu 1962).
  • Batman: GCPD #1
  • Batgirl: Year One #5 (kesäkuu 2003)
  • Final Crisis Aftermath: Run! #3 (syyskuu 2009)
  • Nightwing (vol. 2) #104 (huhtikuu 2005)
  • Final Crisis Aftermath: Run #2 (elokuu 2009)
  • Final Crisis Aftermath: Run #4 (lokakuu 2009)
Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.