Poliisikoira Rex

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Poliisikoira Rex
Kommissar Rex
sarjan alkuperäinen tunnus
sarjan alkuperäinen tunnus
Tyyli rikosdraama
Kestoaika 45 min tai 1 h ja 40 min (mainoskatkojen kanssa suomessa 1-2 tuntia)
Luoja(t) Peter Hajek
Peter Moser
Pääosissa Tobias Moretti
Gedeon Burkhard
Alexander Pschill
Kaspar Capparoni
Ettore Bassi
Francesco Arca
Karl Markovics
Wolf Bachofner
Heinz Weixelbraun
Martin Weinek
Elke Winkens
Fabio Ferri
Domenico Fortunato
Sergio Zegga
Gerhard Zemann
Fritz Muliar
Pilar Abella
Augusto Zucchi
Nuccio Siuno
Denise Zich
Alkuperämaa Saksan lippu Saksa, Itävalta, Italia
Verkko ORF (Itävalta)
Nelonen ja Sub (Suomi)
RAI (Italia)
SAT1 (Saksa)
Esitetty 1994 –
Tuotantokausia 15-16
Jaksoja 183
Tuotanto
Tuottaja(t) Peter Hajek (1998-2009)
Ferdinand Dohna (2008-2009)
Raffaello Monteverde (2008-2009)
Cristina Zucchiatti (2008-2009)[1]
Linjatuottaja Sarah Schnier (2001)
Ohjaaja(t) Lista osoitteessa [1]
Käsikirjoittaja(t) Lista osoitteessa [2]
Tuotantoyhtiö(t) The A.V. Channel[2]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Poliisikoira Rex (saks. Kommissar Rex, ital. Commissario Rex) on alun perin itävaltalainen televisiosarja, jossa seurataan saksanpaimenkoira Rexin ja kolmihenkisen poliisiryhmän työskentelyä Wienin poliisiasemalla. Sarjaa esitettiin vuosina 19942004 ja vuodesta 2008 alkaen sarjasta on valmistettu uusia jaksoja itävaltalais-italialaisena yhteistyönä. Suomessa sarjaa esitti Nelonen ja kesällä 2009 Sub näytti sarjan alusta alkaen. Sub alkoi vuoden 2010 keväällä esittää uudempaa Italialaista sarjaa. Sub esitti sarjasta sensuroitua versiota (aiemmin Nelosella 2005 esitetyt jaksot olivat sensuroimattomia).

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjan alussa Rexin läheisin työpari murhayksikössä oli Tobias Morettin esittämä Richard Moser. Poliisiryhmän muut jäsenet olivat Karl Markovicsin esittämä Ernst Stockinger ja Wolf Bachofnerin Peter Höllerer. Ryhmää auttoivat oikeuslääketieteen asiantuntija tohtori Leo Graf (Gerhard Zemann) ja eläkkeellä oleva poliisi Max Koch (Fritz Muliar).

Myöhemmin sarjaan liittyi uusia hahmoja. Stockingerin korvasi Christian Böck (Heinz Weixelbraun), Moserin tilalle tuli Gedeon Burkhardin esittämä Alexander Brandtner ja Höllererin korvasi Fritz Kunz. Myöhemmin sarjaan liittyi Brandtnerin ja Böckin korvanneet Niki Herzog ja Marc Hoffmann. Hahmoista ainoastaan Graf pysyi alkuperäisessä sarjassa alusta loppuun.

Sarjan uusissa jaksoissa vuodesta 2008 alkaen Rex muuttaa Roomaan ja saa uudeksi työparikseen Kaspar Capparonin esittämän Lorenzo Fabbrin. Kun Fabbri lähtee pois sarjasta, Rex sai uudeksi työparikseen komisario Davide Riveran, jota esittää Ettore Bassi. Morini lähtee myös pois sarjasta ja hänen tilalleen tulee Alberto Monterosso. Riverasta tuli kaikkien aikojen lyhytaikaisin Rexin isäntä hänen ollessaan sarjassa vain kahden tuotantokauden ajan. Rex saa uudeksi isännäkseen Francesco Arcan näyttelemän Marco Terzanin tuotantokaudesta 16 alkaen.

Sarjaan perustuen on tehty myös kaksi elokuvaa, Rexistä kertova Pikku Rexin seikkailut ja Stockingerin elämästä Salzburgissa kertova Stockinger.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Joissakin esittelyissä juonipaljastuksia.

Reginald Von Ravenhorst "Rex"[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reginald von Ravenhorst, eli lyhyemmin Rex, on koulutettu poliisikoira ja sarjan päätähti. Rexin taustat ovat melko surulliset: Rex varastettiin pentuna, mutta se pääsi karkuun ja myöhemmin siitä tuli poliisikoira. Entisen omistajansa kuoltua rikollisen luotiin virkatehtävän aikana, Rex pääsi Richard Moserin hoiviin.

Kun Richard Moser kuolee jaksossa Moserin kuolema, Rex masentuu, mutta hyväksyy uudeksi omistajakseen Alexander Brandtnerin, joka tulee Moserin tilalle murharyhmään jaksossa Uusi mies. Brandtner joutuu muuttamaan Moserin entiseen asuntoon, koska Rex ei suostu lähtemään sieltä pois.

Rex on tunnettu osoittamastaan poikkeuksellisesta älykkyydestä. Koiran tunnetuimpia rikollisten kiinniotossa hyödyllisiä taitoja ovatkin ovien avaaminen ja pahantekijöiden kimppuun hyökkääminen joko sivulta tai takaa. Kyvyt ovat myös hieman kyseenalaisemmassa käytössä, sillä esimerkiksi jaksossa Salaliitto Rex laittoi television päälle ja otti jääkaapista suklaata.

Rex on osannut myös naurattaa katsojia piilottamalla etsivä Ernst Stockingerin kengät tai takin. Se myös varasti usein Christian Böckiltä makkarasämpylöitä, ja ilmassa lentävä sämpylä nähdään myös muutoin saksankielisen sarjan englanniksi lauletun tunnussävelmän aikana nähtävässä alkutunnuksessa. Jaksossa Tappava tarokki Böck teippaa sämpylänsä kiinni laatikostoon, mutta hänen vastatessa puheluun Rex vie Böckin muistilehtiön hänen pöydältään. Böckin kumartuessa nostamaan lehtiötä Rex hotkaisee sämpylän teippien alta. Vastapainona sarjan komiikalle ovat rikokset, jotka ovat pääasiassa murhia.

Alkuperäisen sarjan aikana Rexiä esitti kaksi eri koiraa. Vuosina 1994–1999 Rexinä nähtiin Santo vom Haus Zieglmayer ja siitä eteenpäin sarjan Wienin jaksojen loppuun Rhett Butler -niminen koira. Sarjan italialaisissa jaksoissa nähdään taas eri koira, amerikkalainen Henry joka oli sarjassa vuosina 2008-2011. Vuosina 2011-2012 Rexiä esitti Nick-niminen ja vuodesta 2012 lähtien Aki-niminen koira.

Rexin isännät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michael (1994)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michael oli Rexin ensimmäinen isäntä, joka esiintyy ainoastaan sarjan ensimmäisen jaksossa Pääteasema Wien. Hän kuolee jakson alkupuolella ampumavälikohtauksessa.

Richard Moser (1994–1998)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli Richard Moser

Tobias Moretti tammikuussa 2007

Richard "Richie" Moser oli kolmihenkisen rikospoliisiryhmän ensimmäinen johtaja ja Rexin omistaja. Poliisi Max Koch sai rattijuoppoudesta syytetyn Moserin pysymään poissa rikollisista piireistä.

Moser ystävystyi Rexin kanssa ja pelasti koiran lopetusuhan alta, kun sen aikaisempi kouluttaja Michael kuoli virkatehtävän aikana. Poikamiehenä Moser usein flirttaili monien naisten kanssa, eikä hänellä ollut vakavampia seurustelusuhteita. Miehellä oli kuitenkin yksi syvempi suhde paikallisen eläinlääkärin kanssa.

Jaksossa "Mosers Tod" (Moserin kuolema) Moser kuolee virantoimituksen aikana pelastaessaan psykologi Patricia Neuholdin psykopaatilta. Moserin ja kyseisen naisen välille ehtii kehittyä ennen miehen kuolemaa suhde, ja Moser lupasi naiselle lähtevänsä tämän kanssa pitkälle lomalle heti selvitettyään sillä hetkellä tutkimansa jutun.

Richard Moseria esitti Tobias Moretti.

Alexander Brandtner (1998–2002)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gedeon Burkhard

Alexander "Alex" Brandtner korvasi Moserin murharyhmän johtajana. Hän auttoi Rexiä toipumaan edellisen omistajansa kuolemasta ja otti tämän hoiviinsa, vaikka Brandtner ei ollut halunnut koiraa edellisen koiransa Arkon kuoltua pommiräjähdyksessä. Räjähdys myös vaurioitti Brandtnerin oikean korvan kuuloa, minkä hän on paljastanut ainoastaan Rexille. Brandtner muuttaa Moserin vanhaan asuntoon ilmeisesti siksi, että Rex ei suostunut lähtemään sieltä.

Moserista poiketen Brandtner osoittautuu urheilullisemmaksi, sillä hänen olohuoneensa on täynnä nyrkkeilyvarusteita. Hän myös osallistuu enemmän kenttätyöhön. Brandtnerilla on myös hämmästyttävä kyky aavistaa, onko epäilty syytön vai syyllinen todisteidenkin puuttuessa. Hän kuolee myöhemmin räjähdyksessä jaksossa Hyvästi Brandtner, joka on esitetty Suomessa vain muutamia kertoja.

Alexander Brandtneria esitti Gedeon Burkhard.

Marc Hoffmann (2002–2004)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marc Hoffmann nousi ryhmän johtajaksi Brandtnerin jälkeen. Hoffmann on hyvin innokas etsivä ja erittäin nokkela petkuttamaan murhaajia. Hänellä on läheinen suhde Niki Herzogin kanssa.

Hoffmann opiskeli oikeuslääketiedettä Grafin johdolla ja hän myötäileekin usein Brandtnerista ja Moserista poiketen Grafin lausuntoja. Hän kuolee jaksossa Hoffmannin kuolema, joka on esitetty Suomessa kerran.

Marc Hoffmannia esitti Alexander Pschill.

Lorenzo Fabbri (2008–2010)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaspar Capparoni ja Rex

Lorenzo Fabbri on Rexin työpari Rexin muuttaessa Roomaan. Roomassa Rex kieltäytyy syömästä, ja Fabbri yrittää parhaansa mukaan etsiä oikeaa ruokalajia Rexille. Lopulta jaksossa "Moni mies päältä kaunis" Morini ja Fabbri löytävät Rexille mieluisan ruokalajin monien vaikeuksien kautta. Jaksossa Susien keskellä Fabbri, kuolee kun erään hänen ystävänsä auto räjähtää Fabbrin ollessa sen sisällä. Hänet korvasi Davide Rivera.

Lorenzo Fabbria esitti Kaspar Capparoni.

Davide Rivera (2010-2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Davide Rivera on Rexin työpari ja isäntä Roomassa Fabbrin poistuttua sarjasta. Rivera toimi komisariona kaudesta 14 kauteen 16. Hän menehtyy jaksossa Jäähyväiset.

Davide Riveraa esitti Ettore Bassi.

Marco Terzani (2012-)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marco Terzani on toiminut komisariona kaudesta 16 alkaen.

Marco Terzania esittää Francesco Arca.

Rikospoliisin etsivät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ernst Stockinger (1994–1996)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ernst "Stocki" Stockinger on vakava hahmo, jonka luonne kuitenkin pehmenee sarjan edetessä. Naimisissa oleva Stockinger vitsailee asiantuntevasti usein Moserille vapaasta seksistä. Stockingerin vaimo ei mitä ilmeisimmin ole mielissään miehensä uravalinnasta, mistä Moser puolestaan huomauttelee Stockingerille.

Myöhemmin Stockinger saa siirron Salzburgiin ja jättää sarjan. Hänen tilalleen tulee Christian Böck.

Ernst Stockingeria esitti Karl Markovics.

Peter Höllerer (1994–1999)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter Höllerer on ylipainoinen etsivä, joka edustaa sarjan koomista puolta. Höllerer työskentelee usein toimistossa eikä ole mielissään, jos hänet komennetaan kentälle. Jaksossa Rex kostajana, hän peri ravintolan ja lopetti poliisintyönsä.

Höllereriä esitti Wolf Bachofner.

Christian Böck (1996–2001)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Christian Böck kuvattiin ensiesiintymisensä yhteydessä epäilyttävänä autoklubin jäsenenä, kunnes Moserille selviää Böckin olevan soluttautunut poliisi. Moser ja Böck tekevät yhteistyötä tapauksen ratkaisemiseksi ja Moser houkuttelee Böckiä liittymään ryhmäänsä. Böck poistuu sarjasta saadessaan ylennyksen muualle jaksossa Böckin ylennys. Hänen tilalleen tulee Niki Herzog.

Christian Böckiä esitti Heinz Weixelbraun.

Fritz Kunz (2000–2004, 2008, 2010, 2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaspar Capparoni, Denise Zich ja Martin Weinek.

Fritz Kunz korvasi Höllererin sarjassa. Kunz tunnetaan sarjan alussa äärimmäisestä järjestelmällisyydestään. Se joutuu kuitenkin kovalle koetukselle, kun Rex ja muut etsivät sekoittivat hänen pöydällään olevien esineiden järjestyksen. Myöhemminkin hänen tarpeensa saada asiat järjestykseen on ollut pilan kohteena. Myöhemmin hän saa ylennyksen Hedlin seuraajana komisarioksi.

Fritz Kunzia esittää Martin Weinek.

Niki Herzog (2002–2004)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niki Herzog oli ainoa naispuolinen etsivä alkuperäisessä sarjassa ja etsivä Hoffmannin pari, jonka kanssa hän alkoi myöhemmin seurustella. Hän korvasi sarjassa Christian Böckin.

Niki Herzogia esitti Elke Winkens.

Giandomenico Morini (2008-2010)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Giandomenico Morini oli italialaisissa jaksoissa Fabbrin apuri ja ainoa Italian jaksojen alkaessa ainoa Rooman rikospoliisiryhmän etsivä.

Giandomenico Morinia esitti Fabio Ferri.

Alberto Monterosso (2011-)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alberto Monterosso on tuleva Morinin korvaaja sekä Davide Riveran ja Marco Terzanin apulainen.

Alberto Monterossoa esittää Domenico Fornunato.

Tomaso Bizzarri (2011-2012)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomaso Bizzarri oli kolmas roomalainen etsivä Riveran ja Monterosson lisäksi.

Tomaso Bizzarria esitti Sergio Zecca.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Leo Graf (1994–2004, 2009)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Leo Graf on oikeuslääketieteen asiantuntija ja patologi. Toisinaan hän käy rikospaikoilla, mutta yleensä hän työskentelee oikeuslääketieteellisessä laboratoriossaan. Graf on ainoa hahmo, joka oli alkuperäisessä sarjassa mukana alusta loppuun.

Leo Grafia esitti Gerhard Zemann.

Max Koch (1994–1998)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Max Koch on eläköitynyt poliisi, joka esti Moseria ajautumasta rikolliselle tielle ja toimii hänen eräänlaisena mentorina poliisintyössä. Sarjan alussa Moser käy usein kysymässä Kochilta neuvoja tapausten suhteen, ja sarjan edetessä Koch toimii ryhmän vakoilijana, jos ryhmän muut jäsenet ovat rikollisille tuttuja. Hän poistuu sarjasta Moserin kuoltua.

Max Kochia esitti Fritz Muliar.

Flippio (2009-2010)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flippio on Morinin hankkima kala. Alun perin Morini nimesi kalansa edesmenneen isoisänsä mukaan, kunnes Fabbri kertoi Morinille, että Flippio on Gorin etunimi

Katia Martelli (2008-2014)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katia Martelli on italialaisissa jaksoissa oleva patologi. Fabbri on ihastunut Martelliin, vaikka hän ei tahdo myöntää tätä varsinkaan Morinille, joka kiusoittelee Fabbria jatkuvasti asiasta.

Katia Martellia esitti Pilar Abella.

Flippio Gori (2008-)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flippio Gori on Morinin ja Fabbrin, kuten myös Riveran ja Monterosson sekä Terzanin ja Bizzarrin pomo ja ylikomisario. Gori ei voinut aluksi sietää Rexiä ja kielsi sen tuomisen poliisiasemalle.

Flippio Goria esittää Augusto Zucchi.

Tohtori Giorgio Gaiba (2008-2011)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Giorgio Gaiba on italialaisissa jaksoissa oikeuslääkäri, joka esiintyy sarjassa vain satunniasesti.

Giorgio Gaiban näytteli Nuccio Siuno.

Erika Hedl (2008)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erika Hedl on Wienin rikospoliisin komisario kauan Hoffmannin jälkeen. Rex on ehtinyt jo jäädä eläkkeelle Hedlin toimikaudella.

Erika Hedliä esitti Denise Zich.

Rooliluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Tobias Moretti   …  Richard Moser (1994–1998)  
  Karl Markovics   …  Ernst Stockinger (1994–1996)  
  Wolf Bachofner   …  Peter Höllerer (1994–1999)  
  Fritz Muliar   …  Max Koch (1994–1998)  
  Gerhard Zemann   …  Leo Graf (1994–2004, 2009)  
  Gedeon Burkhard   …  Alexander Brandtner (1998–2001)  
  Heinz Weixelbraun   …  Christian Böck (1997–2001)  
  Martin Weinek   …  Fritz Kunz (1999–2004, 2008, 2009, 2012)  
  Alexander Pschill   …  Marc Hoffmann (2002–2004)  
  Elke Winkens   …  Niki Herzog (2002–2004)  
  Kaspar Capparoni   …  Lorenzo Fabbri (2008–2010) (italialaiset jaksot)  
  Denise Zich   …  Erika Hedl (2008)  
  Fabio Ferri   …  Giandomenico Morini (2008–2010)  
  Nuccio Siuno   …  Giorgio Gaiba (2008-2011)  
  Augusto Zucchi   …  Filippo Gori (2008–)  
  Pilar Abella   …  Katia Martelli (2008–2014)  
  Ettore Bassi   …  Davide Rivera (2010–2012)  
  Domenico Fornunato   …  Alberto Monterosso (2010-)  
  Sergio Zecca   …  Tomaso Bizzarri (2010-2012)  
  Francesco Arca   …  Marco Terzani (2012-)  

[1]

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksot löytyvät niitä varten luodulta erilliseltä sivulta.

Poliisikoira Rex muissa maissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poliisikoira Rexiä on esitetty seuraavissa maissa:

Maa Nimellä Nimen käännös Verkko Tyyppi
Alankomaat Commissaris Rex RTL Hollanti tekstitetty
Argentiina Comisario Rex Poliisikomisario Rex The Film Zone dubattu espanjaksi
Australia Inspector Rex Komisario Rex SBS -verkossa tekstitetty
Belgia Rex, chien flic Rex, poliisikoira vtm
RTL-TVI
tekstitetty
dubattu
Brasilia Comissário Rex Komisario Rex Multishow
Band
tekstitetty
dubattu portugaliksi
Bulgaria Комисар Рекс Komisario Rex BNT Channel 1
Diema
dubattu
Chile Comisario Rex Poliisikomisario Rex Chilevisión
The Film Zone
dubattu espanjaksi
Espanja Rex: Un policía diferente Rex, erilainen poliisivirkailija Antena 3
Telecinco
Televisiones autonomicas de la FORTA
dubattu
Iran Bazras va Rex Komisario ja Rex IRIB dubattu persiaksi
Islanti Lögregluhundurinn Rex Poliisikoira Rex Sjónvarpið tekstitetty
Israel Kommissar Rex Kommissar Rex #9 käännös venäjänkieliseltä usean äänen kuvanauhalta
Italia Il commissario Rex (kaudet 1-10)
Rex (kaudet 11-...)
RAI1 dubattu
Itävalta Kommissar Rex Komisario Rex ORF alkuperäisellä saksan kielellä
Japani REX~ウィーン警察シェパード犬刑事~ Rex - Wienin poliisin paimenkoirakomisario Mystery Channel tekstitetty
Kanada (Québec) Séries+ dubattu ranskaksi
Kolumbia Comisario Rex Komisario Rex Canal Caracol
Citytv Bogotá
The Film Zone
dubattu espanjaksi
Kreikka Υπαστυνόμος Ρεξ Ylikonstaapeli Rex Alpha
Alter
dubattu
Kroatia Inspektor Rex Komisario Rex HRT, Nova tv tekstitetty
Kyproksen tasavalta "Υπαστυνόμος Ρεξ" "Ylikonstaapeli Rex" Sigma TV dubattu kreikaksi
Latvia Komisārs Reksis Komisario Rex LTV1
LNT
kuvanauhalta käännetty
Liettua Komisaras Reksas Komisario Rex BTV
LTV
kuvanauhalta käännetty
Makedonia Комесарот Рекс (Komesarot Reks) A1 tekstitetty
Meksiko Comisario Rex Komisario Rex The Film Zone
TVC
dubattu
Norja Rex TV2 tekstitetty
Portugali Rex, o cão polícia Rex, Police-dog SIC tekstitetty
Puola Komisarz Rex TV 4 kuvanauhalta käännetty
Ranska Rex, chien flic Rex, poliisikoira France 2 dubattu
Romania Comisarul Rex Komissaari Rex Prima TV
Ruotsi Kommissarie Rex Komisario Rex TV4
Kanal 9
tekstitetty
Saksa Kommissar Rex Komisario Rex Sat 1 Alkuperäinen saksan kieli
Slovakia Komisár Rex Komisario Rex TV Markiza dubattu
Slovenia Komisar Rex Komisario Rex Radiotelevizija Slovenija
Kanal A
tekstitetty
Suomi Poliisikoira Rex Poliisikoira Rex Nelonen
Sub
tekstitetty
Sveitsi DRS
TSR
RTSI
Alkuperäinen saksan kieli
ranskankielinen dubbaus
italiankielinen dubbaus
Tanska Kommisær Rex TV 2 Charlie tekstitetty
Tšekki Komisař Rex Prima -verkko dubattu
Turkki Komiser Reks Komissaari Rex Kanal 1 (Turkki) dubattu
Ukraina Комісар Рекс Komisario Rex Novyi Kanal
STB
dubattu
Unkari Rex felügyelő Komisario Rex TV2 dubattu
Uruguay Monte Carlo TV Canal 4 dubattu espanjaksi
Venezuela Comisario Rex Komisario Rex The Film Zone
Televen
dubattu espanjaksi
Venäjä Комиссар Рекс Komisario Rex RTR, STS, Domashny, DTV-Viasat usean äänen kuvanauhakäännös
Vietnam Rex, chú chó thám tử Rex, koirakomisario VTV vietnaminkielinen käännös kuvanauhalta
Viro Komissar Rex Kanal 2 tekstitetty
Yhdistynyt kuningaskunta Inspector Rex Komisario Rex Five

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]