Poliisikoira Rex

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poliisikoira Rex
Kommissar Rex
sarjan alkuperäinen tunnus
sarjan alkuperäinen tunnus
Tyyli rikosdraama
Kestoaika 45 min tai 1 t ja 40 min (mainoskatkoineen Suomessa 1–2 t)
Luoja(t) Peter Hajek
Peter Moser
Pääosissa Tobias Moretti
Gedeon Burkhard
Alexander Pschill
Kaspar Capparoni
Ettore Bassi
Francesco Arca
Karl Markovics
Wolf Bachofner
Heinz Weixelbraun
Martin Weinek
Elke Winkens
Fabio Ferri
Domenico Fortunato
Sergio Zegga
Gerhard Zemann
Fritz Muliar
Pilar Abella
Augusto Zucchi
Nuccio Siuno
Denise Zich
Alkuperämaa  Saksa,  Itävalta,  Italia
Alkuperäiskieli saksa, italia
Verkko ORF (Itävalta)
Nelonen ja Sub (Suomi)
RAI (Italia)
Sat.1 (Saksa)
Esitetty 1994 – 2015
Tuotantokausia 18
Jaksoja 183
Tuotanto
Tuottaja(t) Peter Hajek (1998–2009)
Ferdinand Dohna (2008–2009)
Raffaello Monteverde (2008–2009)
Cristina Zucchiatti (2008–2009)[1]
Linjatuottaja Sarah Schnier (2001)
Ohjaaja(t) Lista osoitteessa [1]
Käsikirjoittaja(t) Lista osoitteessa [2]
Tuotantoyhtiö(t) The A.V. Channel[2]
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Poliisikoira Rex (saks. Kommissar Rex, ital. Commissario Rex) on alun perin itävaltalainen televisiosarja, jossa seurataan saksanpaimenkoira Rexin ja kolmihenkisen poliisiryhmän työskentelyä Wienin poliisiasemalla.

Sarjaa esitettiin vuosina 1994–2004 ja vuonna 2008 sarjasta valmistettiin kahdeksan kautta lisää itävaltalais-italialaisena yhteistyönä. Suomessa sarjaa ovat esittäneet Nelonen ja Sub. Sub alkoi vuoden 2010 keväällä esittää sarjan uudempaa italialaista versiota, jota pidetään sensuroituna. Aiemmin Nelosella 2005 esitetyt jaksot olivat sensuroimattomia. lähde?selvennä

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Sarjan alussa Rexin läheisin työpari murhayksikössä on Tobias Morettin esittämä Richard Moser. Poliisiryhmän muut jäsenet ovat Karl Markovicsin esittämä Ernst Stockinger ja Wolf Bachofnerin Peter Höllerer. Ryhmää avustaa oikeuslääketieteen asiantuntija tohtori Leo Graf (Gerhard Zemann) ja eläkkeellä oleva poliisi Max Koch (Fritz Muliar).

Myöhemmin sarjaan liittyy uusia hahmoja. Stockingerin korvaa Christian Böck (Heinz Weixelbraun), Moserin tilalle tulee Gedeon Burkhardin esittämä Alexander Brandtner ja Höllererin korvaa Fritz Kunz. Myöhemmin sarjaan liittyy vielä Brandtnerin ja Böckin korvanneet Niki Herzog ja Marc Hoffmann. Hahmoista ainoastaan Graf näyttelee alkuperäisessä sarjassa alusta loppuun.

Sarjan uusissa jaksoissa vuodesta 2008 alkaen Rex muuttaa Roomaan ja saa uudeksi työparikseen Kaspar Capparonin esittämän Lorenzo Fabbrin. Kun Fabbri lähtee pois sarjasta, Rex sai uudeksi työparikseen komisario Ettore Bassin esittämän Davide Riveran. Morinikin lähtee pois sarjasta ja hänen tilalleen tulee Alberto Monterosso. Riverasta tuli kaikkien aikojen lyhytaikaisin Rexin isäntä hänen ollessaan sarjassa vain kahden tuotantokauden ajan. Rex saa uudeksi isännäkseen Francesco Arcan näyttelemän Marco Terzanin tuotantokaudesta 16 alkaen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Joissakin esittelyissä voi olla yksittäisiä juonipaljastuksia.

Reginald Von Ravenhorst "Rex"

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reginald von Ravenhorst, eli lyhyemmin Rex, poliisikoira ja sarjan päätähti. Rexin tausta on melko surullinen: Rex varastettiin pentuna, mutta se pääsi karkuun ja myöhemmin siitä tuli poliisikoira. Entisen omistajansa kuoltua rikollisen luotiin virkatehtävän aikana, Rex pääsee Richard Moserin hoiviin.

Rex masentuu Richard Moserin saatua surmansa ammuskelussa jaksossa Moserin kuolema. Rex kuitenkin hyväksyy uudeksi omistajakseen Alexander Brandtnerin, joka tulee Moserin tilalle murharyhmään jaksossa Uusi mies. Brandtner joutuu muuttamaan Moserin entiseen asuntoon, koska Rex ei suostu lähtemään sieltä pois.

Rex on tunnettu osoittamastaan poikkeuksellisesta älykkyydestä. Koiran tunnetuimpia rikollisten kiinniotossa hyödyllisiä taitoja ovatkin ovien avaaminen ja pahantekijöiden kimppuun hyökkääminen joko sivulta tai takaa. Kyvyt ovat myös hieman kyseenalaisemmassa käytössä, sillä esimerkiksi jaksossa Salaliitto Rex laittaa television päälle ja ottaa jääkaapista suklaata.

Rex on osannut myös naurattaa katsojia piilottamalla etsivä Ernst Stockingerin kengät tai takin. Se myös varastelee usein Christian Böckiltä makkarasämpylöitä, ja ilmassa lentävä sämpylä nähdään myös muutoin saksankielisen sarjan englanniksi lauletun tunnussävelmän aikana nähtävässä alkutunnuksessa. Jaksossa Tappava tarokki Böck teippaa sämpylänsä kiinni laatikostoon, mutta hänen vastatessa puheluun Rex vie Böckin muistilehtiön hänen pöydältään. Böckin kumartuessa nostamaan lehtiötä Rex hotkaisee sämpylän teippien alta. Vastapainona sarjan komiikalle ovat rikokset, jotka ovat pääasiassa murhia.

Alkuperäisen sarjan aikana Rexiä esitti kaksi eri koiraa. Vuosina 1994–1999 Rexinä nähtiin Santo vom Haus Zieglmayer ja siitä eteenpäin sarjan Wienin jaksojen loppuun Rhett Butler -niminen koira. Sarjan italialaisissa jaksoissa nähdään taas eri koira, amerikkalainen Henry joka oli sarjassa vuosina 2008–2011. Vuosina 2011–2012 Rexiä esitti Nick-niminen ja vuodesta 2012 lähtien Aki-niminen koira.

Rexin isännät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michael (1994)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michael on Rexin ensimmäinen isäntä, joka esiintyy ainoastaan sarjan ensimmäisessä jaksossa Pääteasema Wien. Hän kuolee jakson alkupuolella ampumavälikohtauksessa.

Richard Moser (1994–1998)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tobias Moretti tammikuussa 2007

Richard "Richie" Moser on kolmihenkisen rikospoliisiryhmän ensimmäinen päällikkö ja Rexin omistaja. Poliisi Max Koch saa rattijuoppoudesta syytetyn Moserin pysymään poissa rikollisista piireistä.

Moser ystävystyy Rexin kanssa ja pelastaa koiran lopetusuhan alta, kun sen aikaisempi kouluttaja Michael kuolee virkatehtävän aikana. Eronneena poikamiehenä Moser usein flirttailee monien naisten kanssa, mutta hänellä ei sarjan aikana juurikaan ole vakavampia seurustelusuhteita. Poikkeuksen muodostaa kuitenkin eräs Rexiä hoitanut eläinlääkäri, jonka kanssa Moserilla oli pidempikestoinen parisuhde. Suhde päättyi kumppanin muuttaessa Yhdysvaltoihin.

Eräs Moserin "tunnusmerkeistä" on miehen työtehtävissään käyttämä auto, musta Alfa Romeo 155.[3]

Jaksossa "Mosers Tod" (Moserin kuolema) Moser kuolee virantoimituksen aikana pelastaessaan psykologi Patricia Neuholdin psykopaatilta. Moserin ja kyseisen naisen välille ehtii kehittyä ennen miehen kuolemaa suhde, ja Moser lupasi naiselle lähtevänsä tämän kanssa pitkälle lomalle heti selvitettyään sillä hetkellä tutkimansa jutun.

Richard Moseria esittää Tobias Moretti.

Alexander Brandtner (1998–2002)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Gedeon Burkhard

Alexander "Alex" Brandtner korvaa Moserin murharyhmän johtajana. Hän auttaa Rexiä toipumaan edellisen omistajansa kuolemasta ja ottaa tämän hoiviinsa, vaikka Brandtner ei olisi halunnut koiraa edellisen koiransa Arkon kuoltua pommiräjähdyksessä. Räjähdys myös vaurioitti Brandtnerin oikean korvan kuuloa, minkä hän on paljastanut ainoastaan Rexille. Brandtner muuttaa Moserin vanhaan asuntoon ilmeisesti siksi, että Rex ei suostunut muuttamaan pois sieltä.

Moserista poiketen Brandtner osoittautuu urheilullisemmaksi, sillä hänen olohuoneensa on täynnä nyrkkeilyvarusteita. Hän myös osallistuu enemmän kenttätyöhön. Brandtnerilla on myös hämmästyttävä kyky aavistaa, onko epäilty syytön vai syyllinen todisteidenkin puuttuessa.

Alexander Brandtneria esittää Gedeon Burkhard. Burkhard tosin esiintyi sarjassa jo kerran aiemmin ennen kuin hänestä tulee rikosyksikköön Moserin seuraaja Alex Brandtner. Burkhard nähdään sarjan ensimmäisellä kaudella, jaksossa 9 "Amok", jossa hän esittää Stefan Lanzia. Lanz on hoidettavana sairaalassa ja sekoaa ikävästä terveyteensä liittyvästä tiedosta. Sen seurauksena Lanz murhaa samaan seksiseuraan kuuluvia kumppaneitaan, joiden mies arvelee pettäneen hänet.[4]

Marc Hoffmann (2002–2004)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marc Hoffmann nousee ryhmäpäälliköksi Brandtnerin jälkeen. Hoffmann on luonteeltaan innokas ja nokkela petkuttamaan murhaajia. Hänellä on läheinen suhde Niki Herzogin kanssa.

Aiemmin Hoffmann on opiskellut oikeuslääketiedettä Grafin johdolla ja hän myötäileekin usein Brandtnerista ja Moserista poiketen Grafin lausuntoja.

Marc Hoffmannia esittää Alexander Pschill.

Lorenzo Fabbri (2008–2010)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Kaspar Capparoni ja Rex

Lorenzo Fabbri on Rexin työpari Rexin muuttaessa Roomaan. Rexillä on vaikeuksia sopeutua uuteen kotikaupunkiinsa, minkä takia sillä on muun muassa syömisvaikeuksia. Lopulta jaksossa Moni mies päältä kaunis Morini ja Fabbri saavat Rexin syömään kunnolla. Jaksossa Susien keskellä Fabbri kuolee auton räjähdyksen seurauksena. Hänen tilalleen sarjaan tulee Davide Rivera.

Lorenzo Fabbria esittää Kaspar Capparoni.

Davide Rivera (2010−2012)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Davide Rivera on Rexin työpari ja isäntä Roomassa Fabbrin poistuttua sarjasta. Rivera toimi komisariona kausilla 14−16.

Davide Riveraa esittää Ettore Bassi.

Marco Terzani (2012−2015)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marco Terzani toimi komisariona kaudesta 16 lähtien.

Marco Terzania esittää Francesco Arca.

Rikospoliisin etsivät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ernst Stockinger (1994–1996)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ernst "Stocki" Stockinger on perusluonteeltaan vakava hahmo, jonka luonne kuitenkin pehmenee sarjan edetessä. Naimisissa oleva Stockinger vitsailee asiantuntevasti usein Moserille vapaasta seksistä. Stockingerin vaimo ei mitä ilmeisimmin ole mielissään miehensä uravalinnasta, mistä Moser puolestaan huomauttelee Stockingerille.

Myöhemmin Stockinger saa siirron Salzburgiin ja jättää sarjan. Hänen tilalleen tulee Christian Böck.

Ernst Stockingeria esittää Karl Markovics.

Peter Höllerer (1994–1999)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter Höllerer on ylipainoinen etsivä, joka edustaa sarjan koomista puolta. Höllerer työskentelee usein toimistossa eikä ole mielissään, jos hänet komennetaan kentälle. Jaksossa Rex kostajana hän perii ravintolan ja lopettaa poliisintyönsä.

Höllereriä esittää Wolf Bachofner.

Christian Böck (1996–2001)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Christian Böck kuvattiin ensiesiintymisensä yhteydessä epäilyttävänä autoklubin jäsenenä, kunnes Moserille selviää Böckin olevan soluttautunut poliisi. Moser ja Böck tekevät yhteistyötä tapauksen ratkaisemiseksi ja Moser houkuttelee Böckiä liittymään ryhmäänsä. Hänen tilalleen tulee Niki Herzog.

Christian Böckiä esittää Heinz Weixelbraun.

Fritz Kunz (2000–2004, 2008, 2010, 2012)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Kaspar Capparoni, Denise Zich ja Martin Weinek.

Fritz Kunz korvasi Höllererin sarjassa. Kunz tunnetaan sarjan alussa äärimmäisestä järjestelmällisyydestään; piirre joutuu kuitenkin koetukselle, kun Rex ja muut etsivät ottavat tavaksi hänen pöytänsä sotkemisen. Myöhemminkin hänen tarpeensa saada asiat järjestykseen on pilan kohteena. Myöhemmin hän saa ylennyksen Hedlin seuraajana komisarioksi.

Fritz Kunzia esittää Martin Weinek.

Niki Herzog (2002–2004)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niki Herzog oli ainoa naispuolinen etsivä alkuperäisessä sarjassa ja etsivä Hoffmannin pari, jonka kanssa hän alkaa myöhemmin seurustella. Hän korvaa sarjassa Christian Böckin.

Niki Herzogia esittää Elke Winkens.

Giandomenico Morini (2008−2010)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Giandomenico Morini on italialaisissa jaksoissa Fabbrin apuri. Ensimmäisillä Italiassa tuotetuilla tuotantokausilla rikosryhmään kuuluu vain kaksi jäsentä.

Giandomenico Morinia esitti Fabio Ferri.

Alberto Monterosso (2011−)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alberto Monterosso korvaa sarjassa Morinin, ja on sekä Davide Riveran ja Marco Terzanin apulainen.

Alberto Monterossoa esittää Domenico Fornunato.

Tomaso Bizzarri (2011−2012)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tomaso Bizzarri on kolmas roomalainen etsivä Riveran ja Monterosson lisäksi.

Tomaso Bizzarria esittää Sergio Zecca.

Tohtori Leo Graf (1994–2004, 2009)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tohtori Leo Graf on oikeuslääketieteen asiantuntija ja patologi. Toisinaan hän käy rikospaikoilla, mutta yleensä tyytyy työskentelemään oikeuslääketieteellisessä laboratoriossaan. Graf on ainoa hahmo, joka on alkuperäisessä sarjassa mukana alusta loppuun. Hän vierailee myös ensimmäisellä tuotantokaudella joissakin italialaisissa jaksoissa.

Leo Grafia esittää Gerhard Zemann.

Max Koch (1994–1998)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Max Koch on eläköitynyt poliisi, joka estää Moseria ajautumasta rikolliselle tielle, ja toimii hänen eräänlaisena mentorina poliisintyössä. Sarjan alussa Moser käy usein kysymässä Kochilta neuvoja tapausten suhteen, ja sarjan edetessä Koch toimii ryhmän vakoilijana, jos ryhmän muut jäsenet ovat rikollisille tuttuja. Hän poistuu sarjasta Moserin kuoltua.

Max Kochia esittää Fritz Muliar.

Katia Martelli (2008−2014)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katia Martelli on italialaisissa jaksoissa oleva patologi. Fabbri on ihastunut Martelliin, vaikka hän ei tahdo myöntää tätä varsinkaan Morinille, joka kiusoittelee Fabbria jatkuvasti asiasta.

Katia Martellia esittää Pilar Abella.

Flippio Gori (2008−)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flippio Gori on Morinin ja Fabbrin, kuten myös Riveran ja Monterosson sekä Terzanin ja Bizzarrin pomo ja ylikomisario. Ensimmäisissä italialaisissa jaksoissa Gori ei voi sietää Rexiä ja kieltää sen tuomisen poliisiasemalle.

Flippio Goria esittää Augusto Zucchi.

Tohtori Giorgio Gaiba (2008−2011)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Giorgio Gaiba on italialaisten jaksojen oikeuslääkäri Martellin rinnalla, mutta esiintyy jaksoissa selvästi harvemmin.

Giorgio Gaibaa esittää Nuccio Siuno.

Erika Hedl (2008)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Erika Hedl on Wienin rikospoliisin komisario kauan Hoffmannin jälkeen. Rex on ehtinyt jo jäädä eläkkeelle Hedlin toimikaudella.

Erika Hedliä esittää Denise Zich.

Rooliluettelo

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  Tobias Moretti    Richard Moser (1994–1998)  
  Karl Markovics    Ernst Stockinger (1994–1996)  
  Wolf Bachofner    Peter Höllerer (1994–1999)  
  Fritz Muliar    Max Koch (1994–1998)  
  Gerhard Zemann    Leo Graf (1994–2004, 2009)  
  Gedeon Burkhard    Alexander Brandtner (1998–2001)  
  Heinz Weixelbraun    Christian Böck (1997–2001)  
  Martin Weinek    Fritz Kunz (1999–2004, 2008, 2009, 2012)  
  Alexander Pschill    Marc Hoffmann (2002–2004)  
  Elke Winkens    Niki Herzog (2002–2004)  
  Kaspar Capparoni    Lorenzo Fabbri (2008–2010)  
  Denise Zich    Erika Hedl (2008)  
  Fabio Ferri    Giandomenico Morini (2008–2010)  
  Nuccio Siuno    Giorgio Gaiba (2008–2011)  
  Augusto Zucchi    Filippo Gori (2008–2015)  
  Pilar Abella    Katia Martelli (2008–2014)  
  Ettore Bassi    Davide Rivera (2010–2012)  
  Domenico Fornunato    Alberto Monterosso (2010–2015)  
  Sergio Zecca    Tomaso Bizzarri (2010–2012)  
  Francesco Arca    Marco Terzani (2012–2015)  

[1]

Jaksot löytyvät niitä varten luodulta erilliseltä sivulta.

Muut sovitukset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjan pohjalta on tehty useita versioita eri maissa. Ulkomailla tehtyihin sarjaversiointeihin kuuluvat italialais-itävaltalaisessa yhteistyössä tuotetun Il Commissario Rexin lisäksi portugalilainen Inspector Max (4 kautta vuosina 2004-2019) ja kanadalainen Hudson & Rex (2 kautta vuodesta 2019).

Saksalainen Karussel julkaisi vuonna 1995 neljä sarjan jaksoa kuunnelmina ja lisäksi yhden uuden jakson "Weihnachten mit Kommissar Rex" (suom. Joulu Poliisikoira Rexin kanssa). Poliisikoira Rexistä on tehty vuonna 1997 myös elokuva "Baby Rex - Der kleine Kommissar" (suom. Pikku Rexin seikkailut), jossa seurataan Rexin elämää pentuna.

Sarjan hahmoista Ernst Stockinger sai oman televisiosarjansa vuonna 1996. Salzburgiin poliisiksi siirtyneen Stockingerin poliisintyötä seurattiin Stockinger-nimisessä sarjassa 14 jakson verran.

Poliisikoira Rex muissa maissa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Poliisikoira Rexiä on esitetty seuraavissa maissa:

Maa Nimellä Nimen käännös Verkko Tyyppi
Alankomaat Commissaris Rex Komisario Rex RTL Hollanti tekstitetty
Argentiina Comisario Rex Poliisikomisario Rex The Film Zone dubattu espanjaksi
Australia Inspector Rex Komisario Rex SBS tekstitetty
Belgia Rex, chien flic Rex, poliisikoira vtm
RTL-TVI
tekstitetty
dubattu
Brasilia Comissário Rex Komisario Rex Multishow
Band
tekstitetty
dubattu portugaliksi
Bulgaria Комисар Рекс Komisario Rex BNT Channel 1
Diema
dubattu
Chile Comisario Rex Poliisikomisario Rex Chilevisión
The Film Zone
dubattu espanjaksi
Espanja Rex: Un policía diferente Rex, erilainen poliisivirkailija Antena 3
Telecinco
Televisiones autonomicas de la FORTA
dubattu
Iran Bazras va Rex Komisario ja Rex IRIB dubattu persiaksi
Islanti Lögregluhundurinn Rex Poliisikoira Rex Sjónvarpið tekstitetty
Israel Kommissar Rex Kommissar Rex #9 käännös venäjänkieliseltä usean äänen kuvanauhalta
Italia Il commissario Rex (kaudet 1–10)
Rex (kaudet 11–...)
Komisario Rex

Rex

RAI1 dubattu
Itävalta Kommissar Rex Komisario Rex ORF alkuperäisellä saksan kielellä
Japani REX~ウィーン警察シェパード犬刑事~ Rex – Wienin poliisin paimenkoirakomisario Mystery Channel tekstitetty
Kanada (Québec) Rex Rex Séries+ dubattu ranskaksi
Kolumbia Comisario Rex Komisario Rex Canal Caracol
Citytv Bogotá
The Film Zone
dubattu espanjaksi
Kreikka Υπαστυνόμος Ρεξ Ylikonstaapeli Rex Alpha
Alter
dubattu
Kroatia Inspektor Rex Komisario Rex HRT, Nova tv tekstitetty
Kyproksen tasavalta "Υπαστυνόμος Ρεξ" "Ylikonstaapeli Rex" Sigma TV dubattu kreikaksi
Latvia Komisārs Reksis Komisario Rex LTV1
LNT
kuvanauhalta käännetty
Liettua Komisaras Reksas Komisario Rex BTV
LTV
kuvanauhalta käännetty
Pohjois-Makedonia Комесарот Рекс (Komesarot Reks) Komisario Rex A1 tekstitetty
Meksiko Comisario Rex Komisario Rex The Film Zone
TVC
dubattu
Norja Rex Rex TV2 tekstitetty
Portugali Rex, o cão polícia Rex, poliisikoira SIC tekstitetty
Puola Komisarz Rex Komisario Rex TV 4 kuvanauhalta käännetty
Ranska Rex, chien flic Rex, poliisikoira France 2 dubattu
Romania Comisarul Rex Komissaari Rex Prima TV tekstitetty
Ruotsi Kommissarie Rex Komisario Rex TV4
Kanal 9
tekstitetty
Saksa Kommissar Rex Komisario Rex Sat 1 alkuperäisellä saksan kielellä
Slovakia Komisár Rex Komisario Rex TV Markiza dubattu
Slovenia Komisar Rex Komisario Rex Radiotelevizija Slovenija
Kanal A
tekstitetty
Suomi Poliisikoira Rex Poliisikoira Rex Nelonen
Sub
tekstitetty
Sveitsi Kommissar Rex
Rex, chien flic
Il commissario Rex
Komisario Rex
Rex, poliisikoira
Komisario Rex
DRS
TSR
RTSI
alkuperäisellä saksan kielellä
ranskankielinen dubbaus
italiankielinen dubbaus
Tanska Kommisær Rex Komisario TV 2 Charlie tekstitetty
Tšekki Komisař Rex (kaudet 1–10)

Návrat Komisaře Rexe (kaudet 11–...)

Komisario Rex

Komisario Rexin paluu

Prima- dubattu
Turkki Komiser Reks Komissaari Rex Kanal 1 (Turkki) dubattu
Ukraina Комісар Рекс Komisario Rex Novyi Kanal
STB
dubattu
Unkari Rex felügyelő Komisario Rex TV2 dubattu
Uruguay Comisario Rex Komisario Rex Monte Carlo TV Canal 4 dubattu espanjaksi
Venezuela Comisario Rex Komisario Rex The Film Zone
Televen
dubattu espanjaksi
Venäjä Комиссар Рекс Komisario Rex RTR, STS, Domashny, DTV-Viasat usean äänen kuvanauhakäännös
Vietnam Rex, chú chó thám tử Rex, koirakomisario VTV vietnaminkielinen käännös kuvanauhalta
Viro Komissar Rex Komsario Rex Kanal 2 tekstitetty
Yhdistynyt kuningaskunta Inspector Rex Komisario Rex Five tekstitetty


  1. a b "Kommissar Rex" IMDb.
  2. http://www.tvrage.com/Kommissar_Rex/merchandise/view--1251 (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. Alfa Romeo 155 in "Kommissar Rex" IMCDb.org. Viitattu 9.5.2023.
  4. ”"Kommissar Rex" Amok (TV Episode 1995) - IMDb”. en-US

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]