PunaMusta Media

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Pohjois-Karjalan Kirjapaino)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PunaMusta Media Oyj
PunaMusta Media-logo.png
Tunnuslause Huolehdimme vastuullisesti brändistäsi!
Yritysmuoto julkinen osakeyhtiö
Osake OMXH: PUMU
Perustettu 1899
Toimitusjohtaja Arttu Sallinen
Puheenjohtaja Harri Suutari
Kotipaikka Joensuu, Suomi
Toimiala kirjapaino, sanomalehden kustantaminen, brändinhallinta, suurkuvatuotanto, myymälämarkkinointi, teippaukset, digitaaliset näytöt ja julkaisut
Tuotteet sanomalehdet, painotuotteet, ajoneuvoteippaukset, suurkuvatulosteet, myymäläsomisteet, messurekvisiitta, infonäytöt, automaattitaitto, digitointi
Liikevaihto Nousua 133,5 milj. € (2022)[1]
Henkilöstö Nousua 720 (keskim. 2022)[1]
Kotisivu www.punamustamedia.fi

PunaMusta Media Oyj (vuoteen 2019 Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj) on suomalainen mediakonserni, jonka päätoimipaikkana on Joensuu. Yhtiön osake noteerataan Helsingin pörssissä.

Maaliskuussa 2019 yhtiö ilmoitti vaihtavansa nimekseen PunaMusta Media Oyj.[2]

Liiketoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konserniin kuuluu Pohjois-Karjalan maakuntalehti Karjalaista kustantava Sanomalehti Karjalainen Oy. PunaMusta Oy on vientiin ja kotimaisiin suurasiakkaisiin keskittyvä kirjapaino, jolla on painot Tampereella, Joensuussa ja Forssassa. PunaMusta PixMill Oy keskittyy suurkuvatulosteisiin. PunaMusta Profilight on valaistusten ja digitaalisten näyttöratkaisujen osaaja, Gredi automatisoi työnkulut ja rakentaa toimivan myynnin, markkinoinnin ja viestinnän ekosysteemin. PunaMusta Coloro loihtii visuaalisen ilmeen tapahtumiin, teippaukset kulkuneuvoihin ja brändää myymälätilat. RockOn tarjoaa työkalut tuotetiedon hallintaan ja järjestelmäintegraatioihin.

Paikallislehtiä julkaisevat tytäryhtiöt Pohjois-Karjalan Paikallislehdet Oy ja Karelia Viestintä Oy. Ne julkaisevat Karjalan Heiliä (Joensuu), Lieksan Lehteä, Outokummun Seutua, Parikkalan-Rautjärven Sanomia, Pielisjokiseutua, Pogostan Sanomia ja Ylä-Karjalaa.

Sanomalehti Karjalainen on yksi Väli-Suomen Media Oy:n omistaja (25 prosenttia). Yhtiö julkaisee yhdessä Savon Sanomien, Keskisuomalaisen, Ilkka-Pohjalaisen ja Etelä-Suomen Sanomien kanssa Sunnuntaisuomalaista, ja lehdillä on yhteinen Helsingin toimitus.

PunaMusta Media -konsernilla on toimipisteet Joensuussa, Tampereella, Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Lahdessa, Forssassa, Oulussa, Vantaalla ja Tallinnassa.

PunaMusta Median henkilöstömäärä on noin 720.

Pääosa yhtiön osakkeista on Laakkosen suvulla henkilökohtaisesti ja Laakkonen-yhtiöiden kautta.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b PunaMusta Median vuosiraportti 2022 lukusali.fi. Viitattu 2.5.2023.
  2. Pohjois-Karjalan Kirjapaino muuttaa nimensä PunaMusta Mediaksi is.fi. 29.3.2019. Taloussanomat. Viitattu 27.11.2019.
  3. Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n pörssitiedote 20.3.2009

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jääskeläinen, Aatto: Painoksia Pohjois-Karjalasta. Karjalatar - Karjalainen 1874–1999. Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj 1899–1999. Joensuu 1999. ISBN 951-96777-1-2.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]