Ploštšad Vosstanijan metroasema

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ploštšad Vosstanija
(Площадь Восстания)
Aseman laituri
Aseman laituri
Perustiedot
Metrolinjat Kirovin–Viipurin linja
Sijainti 59.9316°N, 30.3605°E
Paikkakunta Pietari
Avattu 1955
Vaihtoyhteydet
Junayhteydet Moskovan rautatieasema
Rakenne
Tyyppi tunneliasema
Laituriraiteita 2

Ploštšad Vosstanijan metroasema (ven. Площадь Восстания) on yksi Pietarin metron Kirovin–Viipurin linjan asemista. Se on yksi metrojärjestelmän ensimmäisistä asemista. Se avattiin 15. marraskuuta 1955. Asema edustaa alkuperäistä Pyloni-asematyyppiä. Se on 58 metriä maanpinnan alapuolella.

Aseman pääuloskäynti on Pietarin Nevski prospektin ja Ligovski prospektin risteyksessä sijaitsevan Vosstanija-aukion pohjoislaidalla. Toinen uloskäynti aukion eteläpuolelle vilkkaan Moskovan rautatieaseman viereen avattiin vuonna 1960. Metroasema on yhteydessä maanalaisella käytävällä Nevan–Vasilinsaaren linjan Majakovskajan metroasemaan.[1][2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Карта Санкт-Петербург городской транспорт. ISBN 5-89485-148-3. Izdatelstvo "Ruz Ko", Moskva & "Ruz Ko-PITER", Sankt-Peterburg, 2007. (venäjäksi)
  2. Санкт-Петербург Весь Транспорт на подробной карте города. Новое изднаие кольцевая автодорога. Торговый дом "Медный всадник". Pietari, 2010. (venäjäksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.