Plankton (hahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sulevi Plankton
Luoja(t) Stephen Hillenburg
Näyttelijä(t) Mr. Lawrence
Suomeksi:
Samuel Harjanne (Paavo Pesusieni - elokuva)
Markus Bäckman (Paavo Pesusieni, Paavo Pesusieni kuivalla maalla, Paavo Pesusieni vapaalla jalalla, Korallileiri: Paavon lapsuusvuodet)
Ensi-
esiintyminen
Paavo Pesusieni -televisiosarjan jakso Plankton!
Henkilötiedot
Status Aktiivinen
Ammatti Syöttisangon omistaja ja perustaja
Sukupuoli Mies
Asuinpaikka Tangala
Suhteet
Puoliso(t) Kaarina
Muut sukulaiset Anoppi
Tutut Einari Rapu (arkkivihollinen (aiemmin paras ystävä))
Paavo Pesusieni
Jalmari Kalmari
Patrik Tähtönen
Helmi Rapu
Kari Etana
Santa-Sanna

Sulevi Plankton (engl. Sheldon Plankton) omistaa ravintola Syöttisangon (aiemmin Syöttiämpäri) ja on Johtaja Ravun arkkivihollinen[1]. Hän yrittää aina varastaa rapupiirasen salaisen reseptin häneltä, mutta epäonnistuu jatkuvasti. Hänellä on tietokonevaimo nimeltään Kaarina, joka auttaa häntä antamalla ideoita reseptin varastamiseen. Plankton ja Rapu olivat alun perin ystäviä, mutta riitautuivat katkerasti[1]. Silloin tällöin he kuitenkin toimivat yhdessä jonkin yhteisen asian hyväksi. Hahmon loi Stephen Hillenburg ja häntä ääninäyttelee Mr. Lawrence ja suomeksi Samuel Harjanne Paavo Pesusieni - elokuvassa ja muulloin Markus Bäckman.

Kaarina (engl. Karen) on Planktonin tietokonevaimo. Hän on Planktonin ensimmäinen keksintö, jonka tämä rakensi alakoulussa. He alkoivat silloin seurustelemaan. Kaarina on onnistunut useaan otteeseen helposti varastamaan rapupiirasen salaisen reseptin, mutta Planktonin takia se on aina palannut takaisin Johtaja Ravulle.

Hillenburg nimesi Kaarinan vaimonsa Karen Hillenburgin mukaan.[2]

  1. a b Paavo Pesusieni (Spongebob Squarepants): 5. tuotantokausi, 81. jakso: ”Ystävä vai vihollinen?” (”Friend or Foe”). 2007.
  2. Real, Evan. "Stephen Hillenburg, Creator of 'SpongeBob SquarePants,' Dies at 57", Prometheus Global Media, 27. marraskuuta 2018.