Pirkkalan Viri

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pirkkalan Viri, PirVi, on pirkkalainen 1944 perustettu urheiluseura. Sen nykyisiin lajeihin kuuluu lentopallo, koripallo, jalkapallo ja kuntourheilu. Seuralla on ollut toimintaa monessa eri urheilulajissa: muun muassa hiihdossa, palloilulajeissa, yleisurheilussa, pöytätenniksessä, nyrkkeilyssä ja tenniksessä.

Lentopallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Virillä on lentopallojoukkue sekä miesten kakkos- että kolmossarjassa. Viri pelasi Suomen mestaruussarjassa 1960- ja 1970-luvulla ja voitti SM -pronssia kaudella 1967–1968[1].

Koripallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koripallojoukkueita kaudella 2008-2009 on yhteensä kaksitoista. Virin miesten koripallojoukkue pelaa III-divisioonassa ja naisten kaksi joukkuetta pelaavat III-divisioonan läntisessä lohkossa. Juniorijoukkueet pelaavat Koripalloliiton läntisen alueen sarjoissa.

Pirkkalan junioirijoukkueet ovat olleet miltei vuosittain ulkomailla turnauksissa. Tyttöjoukkueista C-94-joukkue menestyi vuonna 2008 Ruotsissa järjestetyssä kansainvälisessä junioriturnauksessa hyvin sijoittuen neljänneksi.

Jalkapallo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jalkapallossa Virin joukkue pelasi Vitosen etelä-lohkossa. Joukkue muuttui 2007 Pirkkalan jalkapalloklubin kakkosjoukkueeksi.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. SM-sarjan mitalistit kautta aikojen Suomen lentopalloliitto. Viitattu 12. heinäkuuta 2007.
  2. PJK/2 (Arkistoitu – Internet Archive), Pirkkalan jalkapalloklubi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]