Pilvi Hämäläinen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pilvi Hämäläinen (s. 1985 Lieksa[1]) on suomalainen näyttelijä. Hän oli yksi MTV3:n Putous-sketsisarjan keväällä 2017 esitetyn 8. tuotantokauden päänäyttelijöistä.[2] Hämäläinen voitti hahmollaan Aina Inkeri Ankeinen kyseisen kauden sketsihahmokilpailun.[3] Hän esittää Ankeista myös jouluna 2017 esitettävässä Ankeisen joulutervehdys -televisioelokuvassa.

Hämäläinen on näytellyt muun muassa Kokkolan kaupunginteatterissa sekä Turun kaupunginteatterissa. Kokkolassa ohjelmistossa on ollut Hämäläisen kirjoittama näytelmä Jäähyväiset Pamela Andersonille[4]. Kesällä 2012 Hämäläinen näytteli Peppi Pitkätossua Vartiovuoren kesäteatterissa Turussa[5].

Hämäläinen kävi lukion jälkeen Varsinais-Suomen Kansanopiston teatterilinjan ja opiskeli sitten elokuvaleikkausta Turun taideakatemiassa. Koe-esiintymisten kautta hän alkoi saada teatteritehtäviä, muun muassa avustajana Turun kaupunginteatterin Tukkijoella-näytelmässä 2008. Teatterikorkeakouluun Hämäläistä ei hyväksytty, mutta hän opiskeli teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia-ammattikorkeakoulussa.[6]

Hämäläinen on esiintynyt vuodesta 2016 Yle TV2:n Villi kortti -urheilupaneeliohjelman vakiopanelistina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]