Pilvi Hämäläinen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Pilvi Hämäläinen (s. 1985 Lieksa[1]) on suomalainen näyttelijä. Hän oli yksi MTV3:n Putous-sketsisarjan keväällä 2017 esitetyn 8. tuotantokauden päänäyttelijöistä.[2] Hämäläinen voitti hahmollaan Aina Inkeri Ankeinen kyseisen kauden sketsihahmokilpailun.[3] Hän esittää Ankeista myös jouluna 2017 esitetyssä Ankeisen joulutervehdys -televisioelokuvassa.

Hämäläinen on mukana myös Putouksen yhdeksännellä tuotantokaudella, jota esitetään keväällä 2018. Hänen yhdeksännen kauden hahmonsa on Tuija Eronen.

Hämäläinen on näytellyt muun muassa Kokkolan kaupunginteatterissa sekä Turun kaupunginteatterissa. Kokkolassa ohjelmistossa on ollut Hämäläisen kirjoittama näytelmä Jäähyväiset Pamela Andersonille[4]. Kesällä 2012 Hämäläinen näytteli Peppi Pitkätossua Vartiovuoren kesäteatterissa Turussa[5].

Hämäläinen kävi lukion jälkeen Varsinais-Suomen Kansanopiston teatterilinjan ja opiskeli sitten elokuvaleikkausta Turun taideakatemiassa. Koe-esiintymisten kautta hän alkoi saada teatteritehtäviä, muun muassa avustajana Turun kaupunginteatterin Tukkijoella-näytelmässä 2008. Teatterikorkeakouluun Hämäläistä ei hyväksytty, mutta hän opiskeli teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia-ammattikorkeakoulussa.[6]

Hämäläinen on esiintynyt vuodesta 2016 Yle TV2:n Villi kortti -urheilupaneeliohjelman vakiopanelistina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]