Pikselinviilaajat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pikselinviilaajien strippi (#341)

Pikselinviilaajat on vuosina 20012006 ilmestynyt kotimainen verkkosarjakuva.

Verkkosarjakuvan julkaisu alkoi 31. tammikuuta 2001. Ensimmäiset vuodet sarjakuvaa julkaistiin Bittivuoto.net-sivustolla kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Vuonna 2003 sarjakuva siirtyi omalle verkkosivustolleen[1] ja lopulta Pikselinviilaajien julkaisu lopetettiin 2. tammikuuta 2006. Strippejä julkaistiin yhteensä 534 kappaletta.

Pikselinviilaajia käsikirjoittivat ja piirsivät Tuomo Pekkanen (299 strippiä) ja Antti Paajoki (234 strippiä).[2] Kummatkin ovat syntyneet ja opiskelleet Jyväskylässä. Sarjakuvan julkaisuaikoihin Paajoki opiskeli Jyväskylän yliopistossa tietojärjestelmätiedettä ja Pekkanen toimi tietotekniikan ja fysiikan opettajana Vesilahden yläasteella.

Sarjakuvassa seikkaillaan nörttien maailmassa ja useimmat vitsit liittyvät tietotekniikkaan ja siitä johdettuihin sanaleikkeihin ja puujalkavitseihin. Sarjakuvan graafinen tyyli on kirjaimellisesti pikseli pikseliltä koneella "piirretty" verkkosarjakuva.[2] Hahmot muistuttavat vanhojen tietokoneiden piirto-ohjelmilla piirrettyjä tikku-ukkoja, joka antaa sarjakuvalle tunnistettavan ulkonäön. Strippien resoluutio on matala, mutta niitä voi zoomata ohjelmallisesti Pikselinviilaajien sivulla.

Sarjakuvassa esiintyi vuosien varrella lähinnä toistuvia hahmoja jotka olivat pääasiassa stereotypisiä IT-alan ihmishahmoja, mutta sarjassa esiintyi myös eläimiä kuten bugi, reijo ja sorsa.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. It's alive! It's ALIVE! pikselinviilaajat.net. 1.9.2003. Viitattu 3.11.2019.
  2. a b Tietoa pikselinviilaajat.net. Viitattu 3.11.2019.
  3. Hahmot pikselinviilaajat.net. Viitattu 3.11.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.