Pikkukasuaari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pikkukasuaari
Uhanalaisuusluokitus

Elinvoimainen [1]

Elinvoimainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Eukaryootit Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Strutsilinnut Struthioniformes
Heimo: Kasuaarit Casuariidae
Suku: Kasuaarit Casuarius
Laji: bennetti
Kaksiosainen nimi

Casuarius bennetti
Gould, 1858

Pikkukasuaarin levinneisyysalue
Pikkukasuaarin levinneisyysalue
Katso myös

  Pikkukasuaari Wikispeciesissä
  Pikkukasuaari Commonsissa

Pikkukasuaari (Casuarius bennetti) on pienin kasuaari. Se on suuri yli 110 cm korkea lentokyvytön lintu, jolla on kova ja jäykkä, musta höyhenpeite, matala kolmionmuotoinen kypärä, vaaleanpunaiset posket ja punaiset läiskät sinisessä kaulassa. Jalat ovat suuret ja voimakkaat, ja niissä on sisävarpaassa on tikarinmuotoinen kynsi. Molemmat sukupuolet ovat samannäköisiä. Naarailla on pitempi kypärä, värikkäämpi ihon väri ja ne ovat suurempia kuin koiraat.

Pikkukasuaari elää metsäisillä vuorilla Uudessa-Guineassa, Uudessa-Britanniassa ja Yapen-saarella. Se syö pääasiassa hedelmiä ja pieniä eläimiä. Pikkukasuaari on yksinäinen eläin, se elää ainoastaan pareina paritellessaan.

Tieteellinen nimi tulee australialaisen tutkijan, George Bennettin mukaan. Hän oli ensimmäinen tutkija, joka tutki pikkukasuaareja, kun ensimmäiset tuotiin laivalla Australiaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. BirdLife International: Casuarius bennetti IUCN Red List of Threatened Species. Version 2016.3. 2016. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 3.4.2017. (englanniksi)