Piispala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Piispala on Kannonkosken kunnassa sijaitseva luonto-, liikunta- ja nuorisomatkailukeskus, joka aloitti toimintansa vuonna 1982. Vanha kyläkoulu toimi tätä ennen kesäleirien keskuksena. Piispala on valtakunnallinen nuorisokeskus ja Suomen suurin leirikoulujen järjestäjä.

Piispala sijaitsee Kannonkosken kunnassa Kivijärven Jauhoniemellä. Viime vuosina suuresti laajentuneen keskuksen harrastevalikoimaan kuuluu muun muassa keilahalli, 3 altaan uimahalli PiiSpa, erilaisia saunoja (rantasauna, mökkisauna, perinnesauna), 2 kilometriä Kivijärven hiekkarantaa uimarantoineen, jäähalli curling-maalauksilla, 13 metriä korkea kiipeily -ja laskeutumistorni, frisbeegolf ja jousiammunta ym. Piispalassa on rivitalo -ja mökkimajoitusta yli 400 henkilölle.

Elokuussa 1990 Piispalassa[1] pidettiin kansainvälinen 13 500 osanottajan Finnjamboree partioleiri Tervas.

Piispala omistaa myös Muotkavaaran[2] leirikeskuksen Muoniossa.

Piispalassa, joka kuuluu Suomen nuorisokeskuksiin (ry), järjestetään vuosittain noin 250 erilaista leiriä ja leirikoulua.

Suomen jääkiekkoliitto järjestää suurimman osan kiekkoleireistään ja turnauksistaan Piispalassa. Jääkiekkoliitto järjestää myös jäärippikouluja Piispalassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.