Piirrä ja Arvaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Piirrä ja Arvaa
Pelaajia 3–6
Ikäsuositus 10+
Pelin kesto noin 30 min
Monimutkaisuus helppo
Strategisuus keskiverto
Satunnaisuus pieni

BoardGameGeek

Piirrä ja Arvaa on lautapeli. Pelissä yritetään saada pelikavereita arvaamaan tietty sana piirtämällä se paperille. Piirrä ja arvaa -kuva-arvoituspelejä valmistaa suomalainen Tactic Games Oy Tactic-tuotemerkin alla.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen pelaaja heittää arpakuutiota ja ottaa pakasta kortin. Ruutu, johon arpakuution osoittamalla silmäluvulla liikutaan, määrää sen, mitä kortin sanaa käytetään. Vuorossa oleva pelaaja katsoo sanan mutta ei näytä sitä muille. Tämän jälkeen hän alkaa piirtää sitä paperille, tavoitteenaan saada muut arvaamaan kyseessä oleva sana. Aikaa piirtämiseen ja arvaamiseen on tiimalasin näyttämä aika. Oikein arvatusta sanasta saa pisteen ja pääsee liikkumaan pelilaudalla.

Piirrä ja Arvaa Junior[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piirrä ja Arvaa Junior on lastenversio alkuperäisestä Piirrä ja Arvaa -lautapelistä. Jokaisessa kortissa on yksi kuva lukutaidottomia lapsia varten ja kolme sanaa jaettuna eri aihealueisiin, jotka ovat esineet, eläimet ja luonto sekä nimet ja hahmot. Sanat ovat helpompia kuin alkuperäisessä pelissä. Peliä suositellaan yli 5-vuotiaille.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]