Pietari–Viipuri-rata

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pietari–Viipuri
Perustiedot
Reitti Pietari–Viipuri
Avattu 1870
Liikenne
Liikennöitsijä(t) Lokakuun rautatiet
VR
Karelian Trains (2010)[1]
Tekniset tiedot
Pituus 130 km
Raiteiden lkm 2
Raideleveys 1 520 mm
Sähköistys kyllä

Pietari–Viipuri-rata on osa vuonna 1870 valmistunutta Pietarin ja Riihimäen välistä rautatieyhteyttä. Rata alkaa Pietarin Suomen asemalta ja kulkee Valkeasaaren ja Terijoen kautta Viipuriin.lähde?

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pietari–Viipuri-radalla liikennöivät sekä venäläinen Lokakuun rautatiet että suomalais-venäläinen Karelian Trains. Vilkasliikenteisin väli on Terijoelta Pietariin, jolla kulkee päivittäin yhteensä lähes 40 edestakaista pika- ja henkilöjunavuoroa. Muita Pietarista suuntautuvan henkilöliikenteen pääteasemia ovat Raivola, Kanneljärvi ja Perkjärvi. Viipuriin asti on päivittäin yksitoista henkilöjunavuoroa, neljä pikajunavuoroa sekä viisi kansainvälistä junavuoroa, jotka jatkavat Viipurista edelleen Helsinkiin.

Karelian Trains liikennöi Allegro-suurnopeusjunia neljästi päivässä suuntaansa Pietarista Suomen rautatieasemalta Helsinkiin. Lisäksi venäläinen Lokakuun rautatiet liikennöi Tolstoi-junaa Moskovasta Pietarin Laatokan rautatieaseman kautta Helsinkiin kerran päivässä.lähde?

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.