Pietari–Viipuri-rata

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pietari–Viipuri
Perustiedot
Reitti Pietari – Viipuri
Avattu 1870
Liikenne
Operaattori(t) Lokakuun rautatiet
VR-Yhtymä
Karelian Trains (2010)[1]
Tekniset tiedot
Pituus 130 km
Raiteiden lkm 2
Raideleveys 1520 mm
Sähköistys kyllä

Pietari–Viipuri-rata on osa vuonna 1870 valmistunutta Pietarin ja Riihimäen välistä rautatieyhteyttä. Rata alkaa Pietarin Suomen asemalta ja kulkee Valkeasaaren ja Terijoen kautta Viipuriin.lähde?

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pietari–Viipuri-radalla liikennöivät sekä venäläinen Lokakuun rautatiet että suomalainen VR-Yhtymä. Vilkasliikenteisin väli on Terijoelta Pietariin, jolla kulkee päivittäin yhteensä lähes 40 edestakaista pika- ja henkilöjunavuoroa. Muita Pietarista suuntautuvan henkilöliikenteen pääteasemia ovat Raivola, Kanneljärvi ja Perkjärvi. Viipuriin asti on päivittäin yksitoista henkilöjunavuoroa, neljä pikajunavuoroa sekä kolme kansainvälistä junavuoroa, jotka jatkavat Viipurista edelleen Helsinkiin. VR-Yhtymällä on yksi edestakainen Helsingin ja Pietarin välinen matkustajajunavuoro, ja kaiken muun liikenteen hoitaa Lokakuun rautatiet. Yksi kansainvälisen liikenteen junista liikennöi Pietarissa Laatokan rautatieasemalta, ja muu liikenne hoidetaan Suomen rautatieasemalta.lähde?

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä rautateihin tai rautatieliikenteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.