Pierre Claude François Daunou

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pierre Claude François Daunou
Pierre Daunou, David d'Angers (1840).

Pierre Claude François Daunou (s. 18. elokuuta 1761, Boulogne-sur-Mer, Departement Pas-de-Calais - k. 20. kesäkuuta 1840 Pariisi) oli ranskalainen poliitikko, historioitsija ja arkistonhoitaja.

1792 Danou valittiin kansalliskonventtiin, jossa hän mm. äänesti Ludvig XVI:n kuolemantuomiota vastaan ja joutui girondisti-suhteidensa vuoksi vankilaan. Myöhemmin hän oli yksi tärkeimmistä Ranskan vallankumouksen Vuoden III perustuslain kirjoittajista, valittiin viidensadan neuvostoon ja toimi useaan otteeseen sen puheenjohtajana. Danou oli luomassa Ranskan instituuttia, jonka rakenteen hän suunnitteli. 1800-luvulla hän toimi keisarikunnan arkistonhoitajana. Vuodesta 1819 alkaen hän hoiti 1530 perustetun Collège de Francen historian ja estetiikan professuuria.

Daunou'n luennot koottiin hänen kuolemansa jälkeen ja julkaistiin 1842-1846 20-osaisena teoksena nimellä Cours d'études historiques, (Historian tutkimuskurssi). Pääasiallisina aiheina ovat lähdekritiikki ja historian kirjoittamisen oikeat työtavat.

Tämä historiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.