Pia Lindström

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pia Lindström
Syntynyt 20. syyskuuta 1938 (ikä 79)
Tukholma, Ruotsi
Puoliso Fuller E. Greenway III (1960-1961)
Joseph Daly (1971)
John Carley (2001-)
Vanhemmat Aron Petter Lindström & Ingrid Bergman
Muut nimet Jennie Ann Lindstrom
Kotisivu http://www.pialindstrom.com/

Pia Lindström, syntymänimeltään Pia Friedel Lindström (s. 20. syyskuuta 1938 Tukholma, Ruotsi) on ruotsalais-yhdysvaltalainen näyttelijä ja tuottaja. Hän on näyttelijä Ingrid Bergmanin vanhin lapsi.

Pian varhaista elämää leimasi skandaali, jonka aiheutti hänen äitinsä ja italialaisen ohjaajan Roberto Rossellinin romanssi, joka alkoi elokuvan Stromboli kuvauksissa Italiassa. Ingrid Bergman alkoi odottaa lasta Rossellinille ollessaan vielä naimisissa Pian isän Petter Lindströmin kanssa. Bergman päätti jäädä Italiaan eikä saanut tavata tytärtään. Hänen isänsa haki avioeroa ja aloitti taistelun Pian huoltajuudesta. Lindstömin veli Roberto Ingmar Rossellini syntyi 7. helmikuuta 1950. Petter Lindström ja Ingrid Bergman erosivat 1. maaliskuuta 1950 ja 24. toukokuuta 1950 Bergman ja Rossellini avioituivat. Pian kaksoissisaret Isabella ja Isotta Ingrid Rossellini syntyivät 18. kesäkuuta 1952. Pia eli erillään äidistään aina vuoteen 1957.

Pia Lindström aloitti televisiouransa toimittajana KGO-TV -kanavalla San Franciscossa vuonna 1966 [1], [2] ja 1971 meni töihin WCBS-TV -kanavalle New Yorkiin. Vuodesta 1973 vuoteen 1997 hän toimi uutisankkurina ja kulttuurikriitikkona WNBC-TV Channel 4 -uutisissa (New Yorkissa). Hän on lisäksi esiintynyt televisiossa ja näytellyt elokuvissa. Hän on voittanut kaksi Emmy-palkintoa uutisraporteista ja tv-esiintymisistä. Hänelle on myös myönnetty Associated Press Broadcaster's Award.

Hänen ensimmäinen aviopuolisonsa oli Fuller Earle Callaway, III. Hänellä on kaksi poikaa (Justin ja Nicholas) toisen aviomiehensä Joseph Dalyn kanssa. Pian kolmas puoliso on John H. Carley.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]