Pia Hiltunen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pia Hiltunen / kuva: Jukka-Pekka Flander

Pia Hiltunen (s. 1991) on suomalainen poliitikko (sd.). Hiltunen valittiin ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan kansanedustajaksi vuonna 2023 Oulun vaalipiiristä. Hän toimii kansanedustajana sivistysvaliokunnan ja lakivaliokunnan jäsenenä, sekä ympäristövaliokunnan varajäsenenä. Lisäksi Hiltunen toimii Oulun kaupunginvaltuutettuna.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulutukseltaan Hiltunen on kasvatustieteen maisteri (KM). Hiltunen on opiskellut tutkintonsa Oulun yliopistossa, taide- ja taitoainepainotteisessa luokanopettajakoulutusohjelmassa. Sen lisäksi Hiltunen on erikoistunut opetushallintoon, esi- ja alkuopetukseen, terveystietoon, liikuntaan sekä erityispedagogiikkaan.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen valintaansa kansanedustajaksi Hiltunen työskenteli luokanopettajana Oulussa. Sen lisäksi Hiltunen on työskennellyt Otavalla oppimateriaalien markkinointi- ja kehittämistehtävissä. Hiltusella on myös työkokemusta asiakaspalvelu- ja liikunnanohjaustehtävistä.

Vapaa-aika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorena Hiltunen on urheillut monipuolisesti. Harrastuksiin on kuuluneet mm. joukkuevoimistelu, telinevoimistelu, taitouinti, kilpacheerleader ja tanssi. Hiltunen on tanssinut SM- ja MM-tasolla asti. Hiltunen on opiskellut peruskouluaikansa liikuntaluokilla. Liikunta ja taideharrastukset kuuluvat edelleen hänen arkeensa.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]